3-sæson soveposer

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

3-sæson sovepose – den ideelle allround-sovepose

Elsker du at sove i naturen det meste af året, er en 3-sæson sovepose lige noget for dig. Den er lavet til de skiftende forårs-, sommer- og efterårssæsoner, som sætter særlige krav til en sovepose. Når temperaturerne svinger så meget, som de gør i løbet af de tre sæsoner, er det vigtigt at vælge en model, der holder dig varm gennem de kolde nætter, men ikke gør dig så varm, at du sveder dig gennem de lune nætter.

Vi har et stort udvalg af 3-sæson soveposer fra flere mærker. Du kan blandt andet se vores udvalg af Snugpak soveposer, der byder på mange forskellige modeller. Helsport og Trespass er også gode bud, når du skal finde din nye sovepose.

Vælg den rigtige 3-sæson sovepose

3-sæson soveposer varierer meget, fordi de netop bliver lavet til at kunne bruges i både varmt og køligt vejr. Derfor skal du særligt lægge mærke til vægt, temperaturangivelser og form, da disse parametre kan være meget forskellige, alt efter hvad der er fokus på i den enkelte sovepose.

Find en god balance mellem varme og vægt

Skal du på camping med bil, hvor du ikke behøver tænke på oppakningen, betyder det ikke så meget, om det er en letvægtssovepose og hvor meget den fylder. Men så snart du skal bære dit grej på ryggen, er der stor forskel på, om du vælger en 3-sæson sovepose på 2 kg eller under 1 kg – samtidig med at det betyder noget, hvor kompakt den kan blive, så den ikke fylder hele rygsækken, når du også skal have plads til blandt andet liggeunderlag og tøj.

En dunsovepose er kendetegnet ved at have en ideel balance mellem vægt og varme og at være meget kompakt – derfor er dun et populært valg, hvis du skal bruge en let sovepose, der stadig holder dig varm. Det ses dog også på prisen, og en sovepose med syntetisk fyld er et mere budgetvenligt valg. De er typisk tungere end dunsoveposer, men du kan godt få en god syntetisk 3-sæson sovepose, der ikke er for tung, og som stadig holder dig varm.

Temperaturangivelser der passer til hele året

Det er altid vigtigt at kigge på temperaturangivelserne for en sovepose, så du ved, om den er varm nok – eller for varm. Kig efter komforttemperatur og komfortgrænse. Det angiver henholdsvis den laveste temperatur, som en gennemsnitlig kvinde er komfortabel i og den nedre grænse for, i hvilken temperatur en gennemsnitlig mand ikke bliver kold.

Er du i tvivl om, hvilken temperaturangivelse du skal gå efter til din 3-sæson sovepose, bør du gå efter en, der er lavere, end du tror, du har brug for. Så dækker du dig ind og sikrer, at du ikke kommer til at fryse – det kan være nemmere at åbne posen og lufte ud, når du har det for varmt, end at få varmen i en sovepose, der er for kold.

Hvis du kun skal bruge din sovepose i det tidlige forår og sene efterår, hvor temperaturerne bliver ret lave, kan du overveje, om en vintersovepose er et bedre valg, så du er sikker på, at du ikke kommer til at fryse i de kolde nætter.

Det samme gælder, hvis du mest vil bruge din 3-sæson sovepose i højsæsonen, hvor nattetemperaturerne ikke kommer længere ned end gennemsnitligt 15-16 grader. Her kan du vælge en sommersovepose, og yderligere gå efter en model, der kan lynes helt op, så du kan bruge den som dyne, hvis det bliver for varmt.

Med andre ord er en 3-sæson sovepose genial til månederne med blandede temperaturer, hvor du gerne vil kunne nøjes med en enkelt sovepose, der kan holde til både lave og høje temperaturer. Typisk vil komfortgrænsen for en 3-sæson sovepose gå ned til omkring -5 til -7 grader, mens komforttemperaturen er angivet til omkring frysepunktet. Du finder selvfølgelig også både højere og lavere angivelser, ligesom du kan kigge på ekstremtemperaturen for at se den absolut laveste temperatur, du kan sove i, før du risikerer underafkøling.

Mumie- eller rektangulær form

Formen på soveposen har meget at sige for varmeisoleringen. En af de mest almindelige soveposeformer er mumieformen, som er meget varmeeffektiv. Den er bred over skuldrene og snævrer ind mod fødderne, så du er tæt omsluttet over hele kroppen. I en 3-sæson sovepose er mumieformen god til de kolde nætter, og hvis den bliver for varm i løbet af sommeren, kan du i de fleste tilfælde lyne den op og bruge den som dyne i stedet for.

En rektangulær sovepose giver mere bevægelsesfrihed, men også mere luft i posen, hvilket gør den mindre varmeeffektiv. Det er en god form, hvis du har brug for at kunne bevæge dig i løbet af natten, og så længe du husker nogle gode lag outdoor-tøj, er det ingen sag at holde varmen.