Sommersoveposer

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Sommersoveposer til de lune nætter

Det er ikke til at komme udenom: Vi elsker camping i Danmark, og når kalenderen siger sommer, iler vi afsted med telt og sovepose på ryggen.

Standard sommersoveposer har en komforttemperatur på 5-7 grader, selvom nogle går helt op til 12 grader og ned til 2-3 grader. Vil du være helt sikker på ikke at fryse, er det en god idé at kigge på posens komfortgrænse, der fortæller, hvor koldt det kan være, før du fryser. Her ligger sommersoveposer typisk mellem -1 og 0-1 grader.

Selvom nogle af temperaturangivelserne kan virke ret lave til sommerbrug, er det kun en fordel for dig – det er nemlig bedst at være på den sikre side med temperaturerne. Hvis du for eksempel vælger en sommersovepose med en komfortgrænse på 7 grader, og du har tendens til at være kuldskær, er du sikker på ikke at komme til at fryse, hvis nattetemperaturerne ikke kommer længere ned end de gennemsnitlige 15-16 grader for højsommeren.

Ideelle soveposer til indendørs brug

En sommersovepose kan faktisk bruges hele året – den er nemlig ideel til indendørs brug. Både børn og voksne kan få brug for en sovepose til overnatninger ude, hvor det ikke er muligt at låne en dyne, eller hvor du ikke selv har mulighed for at transportere mere end en kompakt sovepose med. Børnesoveposer til sommerbrug bruges især indendørs til for eksempel legeaftaler i weekenden, lejrture osv.

Vælg din sommersovepose efter fyld og form

Du skal selvfølgelig først og fremmest kigge på temperaturangivelserne, som vi har gennemgået længere oppe, men derefter er det formen og fyldet, der hjælper dig til at finde den rigtige sommersovepose. Vi har modeller til både dame, herre og børn, så du kan finde en model med den rette længde, bredde og form.

En mumieformet sovepose er den mest almindelige, og det er også den, der er mest varmeeffektiv. Soveposen sidder tæt til kroppen, mens en rektangulær sovepose giver dig mere bevægelsesfrihed – samtidig kommer der dog mere luft i posen, hvilket gør den mindre varmeeffektiv.

Netop den ekstra luft og varmeeffektiviteten er vigtigt for længden på soveposen – lige meget om du vælger en mumieformet eller rektangulær sovepose. Gå efter en længde, der ikke efterlader for meget plads i fodenden, eller vælg en model, der kan justeres i længden.

En dunsovepose til sommerbrug er både kompakt og letvægts, samtidig med at den giver god varme. Er du ude efter en kompakt sommersovepose, er dunfyld derfor ideelt. Et mere prisvenligt alternativ er syntetisk fyld, som også blandt andet er hurtigttørrende og allergivenligt.

Få styr på alt sovegrejet inden turen

Når du har fået styr på soveposen, er der det øvrige grej at tænke på. Er der høje nattetemperaturer, kan du sagtens sove direkte under den åbne himmel, men du skal huske at få fat i et liggeunderlag. Det beskytter både dig og din sovepose mod underlaget under dig, og vigtigst af alt tager det den kulde, der kan trænge op fra underlaget og gennem soveposen.

Er du ikke til overnatning under stjernerne, skal du måske kigge mere på den klassiske løsning med et telt – eller du kan vælge at spare lidt på både vægt og plads i oppakningen med en praktisk og komfortabel hængekøje, der også får dig et godt stykke over jorden.

Fryser du nemt, eller er du ikke sikker på, en sommersovepose helt er varm nok til det tidspunkt, du skal campere, kan du kigge på en 3-sæson sovepose. Den kan sagtens bruges i sommerperioden, men har nogle lidt lavere temperaturangivelser end en sommersovepose, så du også kan bruge den på lidt koldere nætter.