Hængekøjetelte

Hængekøje-telt – tryghed og komfort i én

Mange danskere har fået øjnene op for hængekøje-telte, hvor du sover i en meters højde over jorden i stedet for på liggeunderlag på den knoldede jord. En hængekøje med tarp er blevet en vigtig bestanddel i mange rygsække, og hvis du selv prøver en nat i et hængekøje-telt, vil du på egen krop erfare, hvorfor det faktisk kan føles mere trygt at sove på denne måde.

Hos Friluft.dk har vi et godt udvalg af de moderne hængekøje-telte fra nogle af verdens førende producenter, som fx amerikanske Kammok.

Hvad er et hængekøje-telt?

Som navnet antyder, er et hængekøje-telt egentlig bare en hængekøje, som er designet til at fungere som et telt. På nogle modeller får du både myggenet, vandtætte vægge og en indgang, der kan lynes op.

Det fungerer altså som et rigrigt telt forskellen er bare, at du spænder det op mellem to træer – ligesom en hængekøje. Du kan herefter kravle ind i dit hængekøje-telt, hvor du kan placere et lille liggeunderlag, sovepose og alt det grej, du normalt medbringer i et telt. Andre modeller er mere primitive og her får du typsik en hængekøje med myggenet og overdække.

Konceptet er ikke nyt; mennesker fra forskellige kulturer verden rundt har sovet i hængekøje gennem hele historien. Men det er først i nyere tid, at man har opgraderet hængekøjen til at fungere som et decideret telt med myggenet, regnslag og alt, hvad der bør være inkluderet i et godt kvalitetstelt.

Flere smarte fordele ved en hængekøje med tarp

Men hvorfor skulle du overhovedet sove oppe i træerne? Jo, det er der faktisk flere gode grunde til:

 • Det er lettere
  Et hængekøje-telt vejer ofte ikke nær så meget som et klassisk telt, da du slipper for at skulle bære rundt på eksempelvis, stænger og underlag. En hængekøje med tarp er vitterligt bare et stykke stof, du spænder op mellem to træer, hvor du kan vælge at have en tarp over.
 • Det er nemmere at sætte op
  Med et hængekøje-telt slipper du for at bruge timevis på at finde den perfekte overflade i skoven, hvor der ikke er en hældning eller rødder, der skyder op. Så længe du bare har to træer i en vis afstand, kan du hurtigt spænde din telt-hængekøje op – du kan endda placere den ud over en skrænt, hvis du ønsker en vildere udsigt næste morgen.
 • Det kan for mange være mere trygt at overnatte i
  I et hængekøje-telt skal du ikke være nervøs for, at insekter eller større ubudne gæster kryber ind under dig for at tage del i din varme. Når du er hævet højt over jorden, er du også hævet højt over alt det, der kan gøre din nat mindre tryg.
 • Ekstra hygge
  Hvis du nogensinde er faldet i søvn i en hængekøje, ved du, hvor beroligende den blide vuggen frem og tilbage kan være. Dén fornemmelse får du også i et hængekøje-telt, og mange outdoor-entusiaster nægter faktisk ikke gå tilbage til bare at ligge på den flade jord igen, når først de har prøvet at sove i hængekøje-telt.

Vælg et hængekøje-telt, der passer til dig hos Friluft.dk

Her på Friluft.dk har vi flere forskellige hængekøjer med tarp, der opfylder forskellige behov. Materialerne, tykkelsen og vægten varierer fra model til model, og du skal derfor gøre dig nogle grundige overvejelser, inden du beslutter dig for, hvilket hængekøje telt du skal vælge.

Hvis du er i tvivl, kan du altid tage kontakt til vores erfarne kundeservice, som kan guide dig i den rigtige retning og give dig masser af tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit nye hængekøje-telt.