Vinterbukser

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Varme vinterbukser til eventyr i kulden

Vinteren er en tid med sne, is og kold vind, og derfor er det vigtigt, at du klæder dig godt på, hvis du skal opholde dig udenfor i længere tid ad gangen. Her er vinterbukser suverænt det bedste til at beskytte din underkrop, da de er designet med fokus på høj varmeisolering samt vind- og vandtæthed, der kan holde dig varm, tør og komfortabel på ethvert vintereventyr.

Her på siden kan du finde mange forskellige typer af vinterbukser til damer og herrer, herunder skibukser, termobukser og softshell-bukser samt bukser med og uden seler. Vinterbukser er normalt lavet af et tykt og isolerende materiale, der holder kropsvarmen inde, men vind og kulde ude. Nogle modeller er endda 100% vandtætte, mens andre er lettere vandafvisende – men helt sikkert er det, at de er varme nok til at holde dig varm og komfortabel, når du er på eventyr i vinterkulden.

Hvilke typer findes der?

Der er mange forskellige typer af vinterbukser, designet til forskellige aktiviteter og vejrforhold. Derfor kan det være en udfordring at finde den rette type, som passer til netop dine behov og præferencer. Nogle af de mest populære typer af vinterbukser inkluderer:

  • Skibukser  Denne buksetype er specielt designet specielt til skiløb og snowboarding og har normalt en 100% vandtæt og åndbart membran som GORE-TEX eller lignende. Skibukser har også ofte forstærkede knæ og sæder, for at beskytte mod slid på pisterne.
  • Termobukser  Disse bukser er forede med et isolerende materiale, som eksempelvis dun eller syntetisk fyld, der holder kropsvarmen inde. Termobukser, eller bukser med for som de også kaldes, kan både være vandafvisende og vandtætte, afhængigt af, hvilken membran de har.
  • Softshell-bukser  Disse bukser er ofte lavet af et let og åndbart materiale og er designet til at give bevægelsesfrihed, samtidig med at de holder dig varm. Softshell-bukser er ofte vandafvisende og vindtætte og er således gode til udendørsaktiviteter, som vintervandring og -cykling, der kræver tøj med god ventilation.

Her på siden kan du finde alle disse typer vinterbukser til voksne, inklusive bukser med for til mænd og bukser med for til damer. Uanset hvilken type bukser, du vælger, er det vigtigt at vælge en model, der passer godt til din krop. Derfor anbefaler vi altid, at du vælger et par vinterbukser til damer, hvis du er kvinde, og herrebukser med for, hvis du er mand. Der er nemlig forskel på benlængde og pasform.

Varme bukser til outdoor, jagt og skisport

Ligesom det er tilfældet med andre buksetyper, har vinterbukser særlige funktioner og egenskaber, der gør dem velegnede til forskellige aktiviteter.

Vinterbukser til vandring og andre outdoor-aktiviteter

Hvis du skal på vandretur, trekking, sheltertur eller bare være meget udenfor om vinteren, er det nødvendigt at skaffe et par gode, varme bukser, der kan garantere optimal isolering og beskyttelse mod elementerne. Vand, sne, is, vind og kulde – men også barskt terræn og skarpe grene – skal de kunne holde til, hvis du skal bruge dine vinterbukser til vintervandring og andre outdoor-aktiviteter i vinterkulden.

Når du skal finde et par vinterbukser til vandring, bør du kigge efter et par varme bukser med for, der har god bevægelsesfrihed og høj åndbarhed. Det kan også være en fordel at gå efter en lettere model, der ikke tynger dig, og som er behagelig at gå langt i. Softshell-bukser er ofte et godt valg til vandring, da de er lette, åndbare og fleksible nok til, at du kan lave store bevægelser uden at blive begrænset. Ellers vil en anden slags type med strech være et godt valg.

Endnu et bud på vinterbukser, der er gode til vandring, er termobukser. Denne type bukser med for er især gode, hvis du planlægger en længere tur i meget koldt vejr, da de holder utrolig godt på varmen i lang tid.

Varme bukser til vinterjagten

Til jægeren, der går på jagt om vinteren, kan du finde vinterbukser fra populære jagt-brands som danske Deerhunter og Seeland. Vinterbukser til jagt skal være varme, vandtætte og slidstærke, så de kan beskytte dig bedst muligt mod de kolde og våde forhold, du møder i skoven om vinteren. Ligesom med andre typer jagtbukser er vinterbukser til jagt designet i lydløst stof og med afdæmpede eller camouflagefarver, der kan holde dig bedre skjult i skoven.

Skibukser eller termobukser er ofte et godt valg til jagt, da de giver god isolering og beskyttelse mod sne og regn. Skibukser er også ofte forstærket, og dermed ekstra holdbare, dér hvor de er mest udsat for slid, hvilket gør dem ideelle til drivjagt og pyrschjagt i barskt terræn. Det er dog vigtigt at overveje, hvor meget materialet, de er lavet af, larmer, inden du vælger at bruge bukser, der ikke er deciderede jagtbukser, til at jage.

På de ekstra kolde vinterdage, hvor du skal på jagt, vil et par vinterbukser med elvarme være helt uundværlige. Her kan du med fordel kigge på Deerhunters Heat Game-serie, der giver ultimativ varme og komfort via et integreret varmesystem i buksebenene. Vinterbukser med elvarme er især gode, hvis du skal sidde meget stille, eksempelvis under anstandsjagt, og derfor ikke selv kan danne nok kropsvarme.

Vinterbukser til skisport

Du kan også finde vinterbukser til skisport i vores sortiment. Når du skal vælge et par vinterbukser til ski eller snowboarding, er det vigtigt at kigge efter funktioner som god bevægelighed og forstærkede knæ og sæde, så du kan give den gas på pisten og er bedst muligt beskyttet, hvis du skulle falde.

Det er også smart at vælge et par skibukser med andre praktiske features som snefang ved anklerne og justerbare linninger, der giver en god, tætsiddende pasform og forhindrer sne i at trænge ind i bukserne.

Find alt du har brug for til dit næste vintereventyr

Med et par gode vinterbukser til herrer eller damer er du klædt godt på til ethvert vintereventyr, men der er selvfølgelig også en del andre ting, du skal have fat på for at fuldende dit outfit.

For eksempel kan du kigge efter en varm og foret jakke eller en praktisk vandtæt vinterjakke. Du kan med fordel også kigge på et par varme og vandtætte støvler, der kan beskytte dig mod vand, sne og kulde. Hvis du skal opholde dig længe udenfor i sneen, er det måske også nødvendigt at tage noget varmt uldundertøj på under overtøjet for at give et ekstra lag varme eller at finde termosokkerne frem fra skuffen.

Du kan finde alt det, og meget mere, her hos os. Vi har alt det, du skal bruge for at skabe den bedste outdoor-vintergarderobe, så du står helt skarpt på dit næste eventyr eller ekspedition i vinterkulden. Vinterhandsker og vinterhuer har vi også, samt beklædning med elvarme, hvis du er typen, som er meget kuldskær.