Vandrebukser

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Vandrebukser til alt slags vejr

En populær outdoor-aktivitet er vandring. Når du leder efter de bedste vandrebukser, er det vigtigt at sikre, at de kan holde til alt det, du skal bruge dem til – lige meget om du vandrer i de danske skove eller Canadian Rockies. Det gælder om at finde et par slidstærke bukser, der er lette og behagelige at have på, og som er gode at bevæge sig i, så du kan vandre i mange timer.

Vi har heldigvis et stort udvalg af komfortable vandre- og trekkingbukser til kvinder og mænd, som du kan gå på opdagelse i. Vi har vandrebukser med stretch, ekstra længde og med korte/bredde ben i mange forskellige farver, så du kan finde en model med perfekt pasform, der passer til dine behov og personlige stil.

Vælg de helt rigtige bukser til vandring

Vores ben er ikke lige så følsomme over for temperaturændringer som vores overkrop. Til gengæld er det også mere besværligt at ændre på påklædningen undervejs. Derfor er det vigtigt at finde nogle trekkingbukser, der hverken er for kolde eller for varme.

Den rette balance mellem vind- og vandtæthed samt åndbarhed er afgørende for komforten. Hvis du ikke vil have flere forskellige outdoor-bukser i din garderobe, bør du gå efter et par, du kan bruge til både kolde og varme vandreture. Til de helt varme sommerdage vil du dog sikkert være glad for et par vandreshorts.

Gå efter vandrebukser, der kan holde blæsten ude, så du ikke får kolde ben. Derudover må de meget gerne være vandafvisende, så de ikke bliver gennemblødte og tunge, hvis du går i småregn eller fugtigt vejr. Det er sjældent, du har brug for decideret vandtætte vandrebukser. Hvis en vandafvisende overflade ikke er tilstrækkeligt, anbefaler vi at tage et par regnbukser udover.

Hvis du skal bruge bukserne på kolde vandreture, kan du skabe en bedre isolering og varme ved at tage et par lange underbukser indenunder. Særligt merinould er et godt materiale til det inderste lag, da det virkelig kan holde dig varm, men samtidig lader fugt slippe ud, så du holdes tør.

Vandre- eller outdoor-bukser?

Nogle gange bliver outdoor-bukser og vandrebukser brugt som synonymer, men hvis du hovedsageligt skal bruge dine nye bukser til at vandre, skal du uden tvivl investere i bukser, der er specifikt designet til vandring. Outdoor-bukser dækker nemlig over en lang række forskellige bukser til udendørs brug og sikrer derfor ikke nødvendigvis den bevægelsesfrihed, du har brug for til vandring. De er typisk lavet af tykkere og mere robuste materialer så de kan bruges til aktiviteter som f.eks. bushcraft.

Gode, strækbare materialer

Outdoor-bukser er normalt lavet af materialer, der er slidstærke og holdbare, samtidig med at de giver god komfort og bevægelsesfrihed. De mest almindelige materialer inkluderer bomuld, polyester, polyamid/nylon, polyuethan og kevlar. Mange modeller er lavet af en materialeblanding, der sikrer en god kombination af forskellige egenskaber.

Bomuld er et klassisk materiale til bukser, men det kan være mindre velegnet til outdoor-aktiviteter, da det ikke er vandafvisende og har en tendens til at tage længere tid om at tørre. Bomuld er dog stadig populært, da det er åndbart og blødt mod huden. Det kombineres ofte med et materiale som polyester, der er let, slidstærkt og hurtigtørrende. Det kan også have strækbare egenskaber, som øger bevægelsesfriheden. Polyamid, også kendt som nylon, er et stærkt og holdbart materiale, der er let og meget strækbart. Det bruges typisk for at gøre bevægelsesfriheden endnu bedre.

Polyuretan er et fleksibelt og slidstærkt materiale, der bruges som en membran på visse typer vandrebukser for at give vandtæthed og åndbarhed. Polyuretan-membraner tillader fugt at fordampe fra indersiden af bukserne, samtidig med at de holder vand ude. Bukser med polyuretan-membraner er velegnede til brug i vådt og koldt vejr.

Kevlar er en anden type materiale, der kan anvendes i vandrebukser. Det er en aramidfiber, der er kendt for sin ekstreme styrke og holdbarhed. Kevlar er normalt ikke det primære materiale, der anvendes i vandrebukserne, men det kan anvendes til at forstærke visse områder, som f.eks. knæ eller bagdel. Dette giver ekstra beskyttelse mod slitage, og kan gøre bukserne mere holdbare.

Mange vandrebukser har desuden fået en DWR-overfladebehandling, der gør dem i stand til at afvise vand og snavs. I mange har producenter også brugt tekniske membraner som GORE-TEX® for at skabe en god balance mellem vandafvisning og åndbarhed.

Vandrebukser med smarte funktioner

At vælge et par vandrebukser handler ikke udelukkende om at finde et par, der passer til vind- og vejrforhold. Du skal nemlig også finde nogle, der passer til dine andre behov. Det er en god idé at kigge efter modeller med stretchpaneler ved hofte, talje og knæ. Så er du nemlig sikker på at kunne bevæge dig frit og ubesværet, selv hvis du er på vandring i hårdt terræn.

Hvis du holder af at undersøge naturen omkring dig eller samle svampe, mens du er på vandring, kan forstærkede knæ være et godt valg til at beskytte dine bukser mod slid. Forstærkede områder kan generelt være godt, hvis du vandrer i tætbevoksede områder, hvor du skal gennem krat og skov.

For at sikre en god og sikker pasform kan du også kigge efter vandrebukser med justerbare snore eller velcro ved livet og anklerne. Kan bukselængden justeres omkring anklerne, kan du let komme til at køle af ved at lade luft cirkulere omkring dem. Nogle vandrebukser har desuden smarte ventilationslynlåse med mesh på siden af benene, så du kan lukke varm luft ud. Vandrebukser med udluftning er smarte, hvis du har tendens til at få det varmt, når du er aktiv.

Du kan også vælge et par deciderede zip-off vandrebukser, hvor du kan lyne buksebenene af, hvis det bliver for varmt med lange ben. Zip-off vandrebukser er særligt anvendelige, hvis du vandrer i bjerge eller lignende, hvor der kan være store temperaturudsving på kort tid.

Det er også vigtigt at finde et par vandrebukser med det antal lommer, du har brug for. Lårlommer med lynlåse eller velcrolukning er praktiske til opbevaring af småting, såsom mobiltelefon, GPS eller kort, som du gerne vil havet let adgang til. Mens håndlommer kan være gode til at varme dine hænder i, hvis de skulle blive kølige. Vælger du et par vandrebukser hvis funktioner passer til dine behov, bliver de hurtigt en god investering, som du vil finde meget glæde i.

Vandrebukser til mænd og kvinder

Når det kommer til vandrebukser til mænd og kvinder, er der nogle forskelle at være opmærksom på i forhold til pasform og længde. Herrebukser er normalt længere, bredere i taljen og har en længere skridtlængde sammenlignet med damebukser, der er kortere og har en mere smal pasform i taljen samt en kortere skridtlængde.

Vandrebukser kan også variere i længde afhængigt af mærket og modellen. Nogle bukser kan have en kortere længde og sidde lige over anklen, mens andre kan have en længere længde og nå ned til skoen eller endda dække den. Det er vigtigt at vælge den rigtige længde til dine behov.

Selvom vandrebukser normalt er designet til enten mænd eller kvinder, kan det være en god ide at prøve et par til det andet køn, da det kan give en bedre pasform. Det er vigtigt at huske på, at god komfort og bevægelsesfrihed er vigtigere under vandring end at følge kønsopdelte modeller. De fleste vandrebukser fås desuden i neutrale farver (sort, grå, brun, blå og grøn) eller klare signalfarver (gul, orange og rød), der klæder både mænd og kvinder.

Stort udvalg af bukser fra gode mærker

Hos Friluft.dk ved vi, hvor vigtigt det er at have de rigtige bukser på, når du bevæger dig ud i naturen. Vi har derfor samlet et bredt udvalg af vandrebukser fra nogle af de mest anerkendte brands på markedet som Deerhunter, Lunhags og Seeland. Så kan du let finde et par, der matcher netop dine behov og præferencer.

Uanset om du er en erfaren vandreentusiast eller blot nybegynder, der ønsker at udforske naturen, kan du finde det perfekte par vandrebukser hos os. Vi har bukser med forskellige funktioner og egenskaber, såsom vandafvisende materiale og forstærkede knæ, der kan give dig ekstra beskyttelse og komfort under dine udendørsaktiviteter.

Hos Friluft.dk går vi op i at give vores kunder en god oplevelse, når de handler hos os. Vi tilbyder hurtig og gratis levering ved køb over 499,- kroner, og vores kundeservice står altid klar til at hjælpe dig med spørgsmål og problemer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få direkte besked om udsalg og nyheder, så du ved hvornår der er tilbud på vores gode vandrebukser til herre og dame.