Jagtøkser

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Gode og robuste jagtøkser

På denne side har vi samlet de jagtøkser, vi forhandler. Da vi har fokus på at tilbyde et bredt sortiment inden for jagt, outdoor og friluftsliv, indkøber vi kvalitetsøkser fra anerkendte brands som Hultafors og Gerber. Du kan altså være sikker på at finde en god jagtøkse, som matcher dine forventninger til øksetypens kvalitet og styrker.

Den klassiske jagtøkse

En jagtøkse kan bruges til et væld af forskellige formål som flåning af vildt, rydning af mindre stier og lettere skovarbejde. Den er med andre ord ideel til jagt og kan blive din trofaste makker på jagtturen, hvor den kan udføre dens arbejde til stor præcision. Når først du har haft en jagtøkse i dine hænder, vil du have svært ved at undvære den igen.

En jagtøkse er oftest udstyret med et afrundet baghoved med slibning, der gør det let at brække og flå de dyr, du har nedlagt. En jagtøkse har en mellemvægt på omkring 800 gram til 1 kg, som giver en god fleksibilitet og lethed i arbejdet. Mellemvægten betyder også, at du snildt kan have den med i din rygsæk, uden at den bliver alt for tung.

Hultafors jagtøkse: et rigtig godt valg

Når du køber en jagtøkse af høj kvalitet, skaber du bedre chancer for at have gode oplevelser med den i det fri. Et rigtig godt bud på en økse, der kan sikre dig en skøn jagtoplevelse, er en Hultafors Ekelund jagtøkse.

Hultafors økser er rigtig gode, da der her er tale om et anerkendt brand, der har lavet værktøj til håndværkere siden 1800-tallet. På grund af deres stærke håndværk, flair for design og velovervejede ergonomiske hensyn laver de særdeles brugbare kvalitetsøkser – også til jagt.

Sådan passer du på din økse til jagt

En jagtøkse kan holde i rigtig mange år. Hvis du behandler den ordentligt, kan du altså få stor gavn af den. Med lidt godt og velvalgt tilbehør kommer du langt.

Først og fremmest bør du investere i en ægbeskytter, der beskytter æggen fra det omgivende miljø og dig fra selve den skarpe æg. Det er også en god idé at investere i en slibesten, så du selv kan slibe din jagtøkse, når den begynder at blive sløv.

Hvis du vil skrue lidt ekstra op for vedligeholdelsen, kommer her et par simple råd, du kan følge:

  • Tør din økse af, når du er færdig med at anvende den. Hvis der er kommet harpiks på den under let skovarbejde, kan det fjernes med husholdningssprit.
  • Smør øksehovedet med anti-rust olie for at beskytte det. Brug rustopløsende olie, hvis der er tegn på begyndende rust på æggen.
  • Undgå at lade den ligge for længe i solen eller for tæt på dit bål, hvis det er fremstillet i træ. Høje temperaturer kan nemlig få skaftet til at slippe øksehovedet, da træ udtørrer ved overdreven varme.
  • Opbevar altid din jagtøkse tørt, så du beskytter æggen mod rust og skaftet mod at give sig pga. fugt. Vælg dog et sted, der ikke er knaldtørt (som et fyrrum eller op ad et varmelegeme, hvor temperaturen vil være for høj).
  • Plej træskaftet med olie af og til. Du kan bruge ganske almindelig olivenolie eller linolie.
  • Hvis du har købt en ægbeskytter/økseholder/økseskede i læder, skal du også huske at smøre denne med læderfedt eller -voks. Så undgår du nemlig at den tørrer ud og begynder at sprække.

Køber du det korrekte tilbehør, vedligeholder din jagtøkse godt og skifter skaftet, hvis det skulle begynde at splintre/flække, kan du regne med at kunne nyde godt af den på mange jagter i fremtiden.

Bliv klar til jagttur

Hvis du snart skal på jagttur og mangler en god jagtøkse til formålet, er det oplagt at købe den her på vores webshop. Når du handler hos os her på Friluft.dk, kan du nemlig altid være tryg ved handlen og forvente at have dine varer inden for 1-2 hverdage. Vi har desuden et stort udvalg af:

Så hvis du skulle mangle udstyr til din næste tur, kan du starte med at gå på jagt her på siden.