Skovøkser

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Professionelle skovøkser

Skovøksernes primære formål er at være et effektivt redskab til fælde og flække træ med. De bedste økser i kategorien er lavet med fikse designs og har en lav vægt, så de er nemme at bære rundt på, når du bevæger dig i skoven.

Hos Friluft.dk finder du forskellige økser, der egner sig til at blive brugt i skoven i forbindelse med telttur eller camping, hvor der skal fældes mindre træer, hugges grene over eller flækkes brænde til lejrbålet.

Hvilken skovøkse skal jeg vælge?

Der er flere parametre, du skal tage højde for, når du vil have den bedste skovøkse. Du skal vælge redskab, som matcher anvendelsesformål og dine krav til kvalitet.
Skal du bruge en økse til feriecamping i den fri natur 1-2 gange om året, kan du vælge en af de billige modeller. Drejer det sig derimod om køb af en skovøkse, der skal bruges hyppigt af ham eller hende, der nyder at opholde sig udenfor, kan det svare sig at investere i en højkvalitetsmodel.

Du kan med fordel holde øje med følgende detaljer, når du sammenligner skovøkser og skal finde frem til den bedste model for dig:

  • Længde på skaft

  • Udformning af æg

  • Vægt

  • Materiale på både skaft og hoved

  • Cover

Længden på skaftet af din økse har stor betydning for, hvor meget kraft du kan generere, når du skal fælde eller flække træ. Jo længere skaft, jo mere kraft kan du skabe, og jo mere effektivt kan du få lavet brænde til dit bål eller fælde et træ. Vil du have et stabilt og solidt greb om dit redskab, skal du vælge en model med ergonomisk udformet skaft.

Der kan være stor forskel på, hvordan æggen er udformet på skovøkser. Jo mere lige ægget er, Jo flere formål kan redskabet bruges til. Ønsker du en god hybridøkse, skal du vælge en model med så lige æg som muligt.

Flækøkser og skovøkser tages med på camping- og teltture, hvor der kan være mange kilometers vandretur, før du er fremme ved teltpladsen. Derfor er det en god idé at forholde sig til vægten af øksen, så du kan holde til at bære rundt på den. De fleste økser i kategorien vejer omkring 1kg.

Hvad er skov- og flækøkser lavet af?

Det er særligt træmaterialet til skaftet, der kan variere fra model til model. Når du vil have glæde af dit redskab i mange år frem, skal du vælge et redskab, der er fremstillet med skaft af hårdt træ. Det kan fx være amerikansk hickory træ eller valnød. Skaftet skal være lakeret, så det modstår påvirkning af nedbør, fugt og jord.

Lakeringen gør det let for dig at vedligeholde dit redskab, da skaftet blot skal tørres af med en fugtig klud efter behov.

Det er vigtigt at beskytte æggen på din økse. Mange redskaber leveres sammen med et cover af læder, der beskytter æggen, og som er let at sætte på og tage af.

Pris på flækøkser og skovøsker

En økse er blandt de redskaber, der har længst levetid. Du kan selv være med til at forlænge levetiden på dit redskab ved at beskytte æggen, når øksen ikke er i brug. Sørg for at rengøre hovedet, så der ikke er jord eller vand, der kan lave aflejringer.
Du kan forvente høj kvalitet, når du vælger en økse, der er håndlavet og med træ som skaft. Det er de eksklusive udgaver med ergonomiske skafter af hårdt træ, der ligger højest i pris.

Hos Friluft.dk kan både den erfarne outdoor-mand og kvinde finde den rette økse, ligesom nybegynderen kan få det bedste udstyr til udendørsovernatningerne, se fx vores kvalitetsøkser fra svenske Hultafors.

Du behøver ikke at have erfaring med værktøj og redskaber til camping og outdoor for at købe skovøkse hos os. Alle vores produkter er nøje beskrevet, så du får vigtige oplysninger om materialer, vægt og fremstillingsproces. Dermed kan du bedst træffe beslutning om, hvilken øks0, der skal være en del af dit basisudstyr til de kommende teltture.