Outdoor økser

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Lækre outdoor-økser – perfekt til eventyr

En outdoor-økse er et absolut must, når du skal på tur i vildmarken og overleve i naturen. I vores webshop finder outdoor-økser fra nogle af markedets førende producenter. Og vores udvalg er nøje sammensat, så du er sikker på at få en holdbar, robust og fleksibel outdoor-økse, du altid kan stole på.

Med en god håndøkse kan du skære dig igennem krat og andet, du kan hugge brænde til bålet – og opstår der en nødsituation, hvor du sidder fast et sted, kan øksen være det, der redder dit liv.

Du kan med fordel altid have en outdoor-økse med, når du er på vandretur, kanotur, cykeltur, outdoor- eller spejdertur.

Hvad er en outdoor-økse?

En outdoor-økse er en lille, kompakt og handy økse, du nemt kan have med dig, når du er på tur. Du vil også kunne finde denne type økser under benævnelser som spejderøkse, lejrøkse eller vildmarksøkse, der dog typisk vil have en smule længere skaft og dermed en større slagkraft og vægt.

Vores outdoor-økser er kendetegnet ved at have et relativt kort skaft, et lille øksehoved og en lav vægt, så den ikke vejer unødigt i oppakningen. Den er designet som den ultimative allround økse, der kan klare alle de huggeopgaver, der er nødvendige i felten.

Hvilken outdoor-økse er bedst?

Når du skal finde ud af, hvilken økse, der vil passe bedst til dig, skal du gøre dig klart, hvad den skal bruges til.

Derefter skal du finde en økse, der passer til din højde og fysik. For selv om en større økse måske er mere oplagt til opgaven, f.eks. tilhugning af træ, så hjælper det ikke noget, hvis du selv ikke har fysikken til at bruge den. Det kræver også kræfter til at bære rundt på den, mens du er på tur.

Vi giver her et par nyttige råd til dig, der skal købe en outdoor-økse:

Hvad skal en outdoor-økse kunne?

Helt kort sagt skal en outdoor-økse kunne opfylde to primære behov for dig, mens du er afsted: Du skal kunne bygge dig et ly til overnatning, og du skal kunne lave brænde til bålet, så du kan få varme og mad. Outdoor-økser laves både med træskafter og i kunstfibermaterialer.

Outdoor-økse lille

En mindre økse, typisk med en længde på 25-35 cm og en vægt omkring 500-750 gram, er god til at lave optændingsbrænde med, til huggeopgaver ved mindre og mellemstore træer, og til at skrabe bark af træstykker og pinde. Den er perfekt at have med på trekking og andet, da den nemt kan være i din oppakning.

Skal du have en let og handy økse med på vandreturen, anbefaler vi, at du vælger en af de lette økser i kunstfibermateriale. Her får du en stærk og fleksibel økse, som kan klare de lette lejropgaver. Det er en økse, som du nemt kan have med dig rundt.

Outdoor-økse i mellemstørrelsen

Vil du have en outdoor-økse, som du kan bruge til lidt af det hele, kan du med fordel vælge en håndøkse i mellemstørrelsen, dvs. en økse med et lidt længere skaft, end de helt korte og kompakte.

Den ekstra længde gør, at du har større slagstyrke, når du bruger øksen. Vægten ligger omkring 750 til 1000 gram, og øksen egner sig især godt till vildmarks- og overlevelsesture, hvor der skal bygges en større lejr. Mellemøksen er ligeledes velegnet, hvis du har brug for en handy outdoor-økse i skoven.

Lækre features du kan få glæde af

Der findes forskellige modeller af outdoor-økser. Nogle økser har flere funktioner, og vi har her samlet en håndfuld af de ekstra features, der kan være fede at få med i en outdoor-økse:

  • Vandtæt opbevaring i skaftet til optændingsgrej

  • Ergonomisk greb og ekstra belægning for et fast og sikkert greb

  • Stødabsorberende skaft

  • Overfladebehandlet klinge for ekstra skarphed

  • Indbygget hammer på bagsiden af øksehovedet

Find din økse og andet lækkert outdoor-grej her

Hos Filuft.dk finder du udelukkende kvalitetsøkser, som ikke vil svigte dig, når du er ude i naturen. Vi har økser i forskellige størrelser fra anerkendte mærker som f.eks. Gerber og Outdoor-Edge.

Mangler du en rygsæk til turen, praktisk og lækkert outdoor-tøj, eller måske et telt, en hængekøje eller en tarp, finder du ligeledes det – og alt det andet lækre udstyr til dit næste eventyr – lige her i vores webshop.