Hultafors økser

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Hultafors økser – stærke materialer og lang holdbarhed

Hultafors økser er indbegrebet af godt håndværk. De smedes i hånden, og sådan er det blevet gjort siden 1697. I 1992 købte Hultafors nemlig virksomheden Hults Bruk, der er kendt for deres kvalitetsrige økser, som de producerer over 100.000 af om året. Det særlige ved den type smedning, de udfører hos Hults Bruk, er, at økserne bearbejdes med hele 40-60 slag – i hånden – hvilket er meget mere end almindelige økser. Det øger det svenske, kvalitetsrige økseståls densitet, hvilket gør både holdbarheden og levetiden bedre.

Og det bedste er, at det store sortiment gør, at du kan finde en Hultafors økse til lidt af det hele. Du kan få stor glæde af at have en økse med dig på tur, så det er ikke kun til kløvning af brænde derhjemme eller håndværksmæssige projekter, at Hultafors økser kommer til gavn. Skal du på camping med bil, har du nærmest frit valg på alle hylder, fordi du ikke skal tænke på kompakthed og vægt. Så kan du kløve selv store brændeknuder til aftenbålet uden besvær.

Skal du på jagt eller vandretur, hvor vægt og størrelse betyder mere, kan du vælge en af de mindre økser. En lille Hultafors økse kan stadig hjælpe dig med brænde til bålet, samtidig med at den ikke dominerer hele oppakningen. De fleste af modellerne er også gode til præcisionsarbejde, for eksempel hvis du skal snitte pinde eller grene på din tur eller flå byttedyr på en jagt.

Forstå forskellene mellem Hultafors økser

Hultafors fremstiller flere forskellige typer økser. En snedkerøkse har et lige skaft og et særligt udtag ved hovedet, der gør det muligt at holde hånden lige over æggen, når du bruger øksen til at skære med. Øksen sikrer en god præcision, så du kan udføre det arbejde, du har brug for – også den finere af slagsen. Til gengæld er en Hultafors flækøkse, eller kløveøkse, ideel til at kløve brænde og lignende tungt arbejde. Hovedet er udformet, så det bedst muligt kløver træet, og det er godt hjulpet på vej af en konveks slibning.

Leder du efter den perfekte økse til en vild outdoor-tur i den frie natur, er en Hultafors skovøkse et ideelt valg. Æggen og slibningen er mere lige end på for eksempel kløveøksen, og hovedet har et udtag til fingrene, så du får mere præcision. Har du den med på vandretur, er den også god, da den ikke er lige så tung som andre modeller på grund af det lange og smalle skaft. Samtidig kan du også bruge den til at hugge brænde og andet tungt arbejde.

Til jagt er en Hultafors Ekelund jagtøkse en god tilføjelse til dit jagtudstyr. Baghovedet er afrundet, hvilket gør øksen ideel til flåning af byttet – det er en såkaldt flånakke. Den har desuden en medium vægt, så du kan bruge den til både flåning og skovarbejde uden problemer.

En Hultafors håndøkse er mindre end mange af de andre modeller, hvilket gør den ideel til forskellige outdoor-eventyr. Den har desuden et svunget træskaft, der ligger godt i hånden. Tag den med, når der er trangt med plads i oppakningen, men du stadig gerne vil have fordelene ved en økse med på tur.

Forlæng din økses levetid med et Hultafors økseskaft

Hugger du forkert, rammer en uheldig vinkel eller står med et genstridigt stykke træ, kan du risikere at splintre eller flække økseskaftet. Det betyder heldigvis ikke, at din Hultafors økse er fortid. Du kan nemlig selv fikse den ved at købe et separat Hultafors økseskaft, som kan erstatte det ødelagte skaft. Det giver din økse en meget længere levetid, fordi selve øksebladet holder i rigtig lang tid, hvis du passer godt på det – især hvis du husker at slibe det.

En anden måde at forlænge levetiden på din økse er en Hultafors slibesten. Du kan nemt have den lille slibesten med i oppakningen og slibe øksen, når du har brug for det. Den har et godt og sikkert greb, så du beskytter dine fingre og hænder, når du sliber.

Med en slibesten og mulighed for at udskifte skaftet er der derfor udsigt til masser af gode timer, hvor din Hultafors økse kan stå dig bi.