Camelbak

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Camelbak – førende inden for outdoor-udstyr og hydreringssystemer

Amerikanske Camelbak er i dag den førende producent, når det kommer til bæredygtigt, holdbart og innovativt kvalitetsudstyr som rygsække, hydreringssystemer, vandflasker, drikkedunke og termokander og -flasker.

Forløberen for deres helt unikke forretningsmodel og hydreringssystemer var dog mere ydmyg. Det startede med en pose med vand og en sok.

En vandsok på ryggen!

Når du hører navnet Camelbak, tænker du sikkert på kameler, beduiner, ørken, vand, tørke, varme og tørst. Men faktisk har mærket slet ikke sit udspring fra den arabiske eller den afrikanske ørken, men derimod i den texanske.

Tilbage i 1989 skulle cykelentusiasten, Michael Eidson, deltage i det store roadrace ”Hotter’N Hell 100”, der var en cykeltur på 100 miles i skoldhede, sommervarme Texas. Som uddannet ambulancefører, vidste Michael Eidson, at det var fuldstændigt afgørende for hans helbred og gennemførelsen af løbet, at han fik vand nok, mens han cyklede – men samtidig ville han ikke spilde tid på at skulle standse op hele tiden for at drikke.

Michael Eidson funderede lidt over problemet og kom op med en simple – og skulle det vise sig – genial løsning. Han fyldte vand i en IV-pose, stoppede posen ned i en hvid sportssok, som han fastgjorde til ryggen af sin trøje, slængte vandslangen over skulderen og lukkede for den med en tøjklemme.

Nu var han klar til at cykle og drikke imens – og han havde skabt det første håndfri hydreringssystem.

Camelbak drikkesystem var altså fra begyndelsen udviklet til cykelryttere, der ville have et system, de kunne bruge, mens de cyklede, uden at være nødt til at flytte hænderne fra styret – et drikkesystem on-the-go.

I dag bruges Camelbaks smarte og superfunktionelle hydreringssystemer, drikkerygsække og drikkedunke af alle outdoor-elskere og atleter verden over.

Camelbak – synonym med vandsystemer

Siden sokken på ryggen er mærket Camelbak for mange blevet synonym med højt sofistikerede og banebrydende vandsystemer, og firmaet er i dag verdensledende inden for hydreringssystemer, drikkeflasker og dunke – deres produkter er bl.a. en del af standardudstyret i det amerikanske militær.

Firmaets mission er at genopfinde og ændre den måde, vi mennesker hydrerer os på ved at tilbyde en blanding af hydreringssystemer med specialudviklede drikkeventiler, genanvendelige og robuste plastflasker og systemer til UV-rensning af vand.

Hos Friluft.dk finder du et bredt udvalg af produkter fra Camelbak, så du kan nyde godt af brandets høje kvalitet og standarder i dit friluftsliv fuldt ud – og vi har både produkter til voksne og børn – drenge og piger.

Da Camelbak gik med i krig

Det var under Golfkrigen i 1991, at Camlebak fik sit store gennembrud i militære sammenhænge, da de amerikanske specialstyrker brugte vandrygsække og hydreringssystemer på deres missioner i ørkenen.

I de følgende år blev der forsket og udviklet på livet løs for at lave de bedst mulige løsninger til de ekstreme forhold, amerikanske soldater kunne blive mødt med. Og måske er det, fordi så mange soldater gennem tiden har været i kontakt med Camelbaks systemer, at brandet i dag er så velkendt.

Camelbak sammenligner sig faktisk med Kleenex – for et papirlommetørklæde er ikke et papirlommetørklæde, men en Kleenex. Et drikkesystem er ikke et drikkesystem, men en Camelbak.

For en verden uden plastflasker

Endnu en vigtig mission for Camelbak er bæredygtighed. Firmaet har dedikeret sig til at lave holdbare kvalitetsprodukter, som påvirker miljøet mindst muligt. Målet er at skabe bæredygtige drikkeflasker og en fremtid helt uden vandflasker lavet af engangsplast.

Med fokus på netop bæredygtighed lancerer Camelbak hele tiden nye og innovative designs og kreative løsninger til et mere bæredygtigt liv for outdoor-elskeren og den almindelige forbruger.

Når du køber en drikkedunk eller en vandflaske fra Camelbak, får du altså ikke bare et hårdført kvalitetsprodukt, der kan holde i mange år. Du er også med til at løse et af verdens store miljøproblemer med alt for megen brug af plastik – en plastflaske ad gangen.

Vand som en sparsom ressource

Som tidligere nævnt er en af Camelbaks missioner at transformere den måde, vi drikker på og holder os hydrerede.

Mange steder i verden, ikke bare i ørkenområder, er vand blevet en sparsom ressource, som vi så vidt muligt skal værne om. Det har ledt til udviklingen af firmaets verdenskendte drikkesystemer og drikkeventiler, som giver en større grad af hydrering pr drikketår.

Når du drikker af en ventil, løber vandet ind i din mund, uden at du skal anstrenge dig – og det:

  • Slukker tørsten bedre
  • Får din krop til at optage væsken hurtigere og nemmere
  • Forbedrer din udholdenhed, fordi du er bedre hydreret

Og så lige tilbage til kamelen og ørkenen

Der er ingen tvivl om, at kamelen, som har lagt navn til mærket, ville pruste engang, hvis den forstod, at vi mennesker slæber rundt med vand i poser på ryggen. Kamelen bærer nemlig ikke vand i sine pukler, og det gør dens fætter dromedaren i øvrigt heller ikke – modsat hvad mange måske tror.

Kamelens pukler er fyldt med fedt. Man kan sige, at det er dens ekstra madpakker. I perioder med rigeligt vand og føde, lagrer kamelen fedt i sine pukler. Når der er mangel på vand og føde, kan den dels tære på sine fedtreserver, dels omdanne fedtet til væske.  Og det er grunden til, at kamelen kan gå i mere end en uge uden at drikke, hvis den skal arbejde – og op til otte måneder, når den selv bestemmer farten og ikke skal bære på ekstra vægt.

Når kamelen endelig har lejlighed til at drikke, så tager den til gengæld for sig. En fuldvoksen kamel kan drikke omkring 150 liter vand på en gang. Nu ved du det.

Brug for en god rygsæk eller overlegne vandsystemer?

Har du brug for en god allround rygsæk, som kan stå for outdoor-livets strabadser, et drikkesystem, en rygsæk til dit drikkesystem, en god drikkedunk eller en flaske? Så kig rundt på vores sider. Vi har masser af kvalitetsprodukter fra Camelbak – og også et produkt, der passer til dig.

Som sikkerhed for den helt unikke Camelbak-kvalitet får du på alle produkter det, firmaet kalder en “Got Your Bak” garanti, som betyder, at du får produktet repareret eller ombyttet gratis, hvis du finder en fejl ved det – garantien gælder, uanset hvilket Camelbak-produkt du har købt.