Carinthia

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Carinthia – kuldebeskyttelse og innovative isoleringsteknologier

Mærket Carinthia har taget navn efter det område, hvor virksomheden fik sin begyndelse – det er nemlig det engelske ord for den østrigske delstat, Kärnten, der ligger i den sydlige del af Østrig. Carinthia fokuserer på isolerende tøj og udstyr og en kontinuerlig og innovativ udvikling af deres produkter og teknologier.

Alle produkter testes af og produceres i samarbejde med professionelle, så du er sikker på at få det bedste af det bedste. Nøglen til Carinthias succes er en ganske særlig teknologi med syntetiske fibre, som vi kommer nærmere ind på længere nede. Og succesen er til at spore: Produkterne produceres i Europa og eksporteres til mere end 70 forskellige lande i hele verden.

70 års historie med tøj og udstyr til militær, jagt og outdoor

Carinthia har en historie, der daterer mere end 70 år tilbage. Men allerede i 1975 arbejdede grundlæggeren, Augustin Mayer, med syntetiske fibre, som han synes, har bedre isoleringsevner end dun. Arbejdet mundede ud i den patenterede og revolutionerende isoleringsteknologi G-LOFT®, der fik sin først første produktionsfabrik i 1981. Sidenhen er det gået stærkt med ordrer fra blandt andet den østrigske, schweiziske, svenske og tyske hær og udviklingen af nye produkter og teknologier.

Den revolutionerende G-LOFT® isolering

G-LOFT® er kendetegnet ved at være varmt, let og åndbart i selv det mest ekstreme, kolde og våde vejr. G-LOFT® indeholder såkaldte tokomponentsfibre. Fibrene er hule, så de imiterer en isbjørns pels, der har en optimal varmeisolering. Derudover har fibrene en form for “hukommelse”, der gør, at de automatisk vender tilbage til deres oprindelige form, så de holder kulden ude og dig varm selv efter mange omgange vask og brug under hårde forhold.

Som nævnt kan grundlæggeren af Carinthia bedre lide syntetiske fibre end dun, men med de særlige teknologier i G-LOFT® er det muligt at skabe dunlignende effekter. G-LOFT®-fibrene grupperer sig i isoleringslaget, og luft fanges i små “lommer”, hvilket giver en isoleringseffekt, der holder rigtig godt på varmen – meget lig dun. I modsætning til dun tørrer disse G-LOFT®-fibre hurtigt efter vask og får også hurtigt sin naturlige, luftige form tilbage.

Produkter med G-LOFT® er meget åndbare, fordi luften kan cirkulere frit uden at tage noget af varmen. Derudover er de nemme at vedligeholde, da alle produkter med G-LOFT® kan maskinvaskes, uden det går ud over ydeevnen.

Carinthia jakker, trøjer, veste og bukser

Carinthia er særligt kendt for deres soveposer, der har en uforlignelig balance mellem varme og vægt, hvilket er alfa og omega, når det kommer til soveposer, der skal med på tur. De består af G-LOFT®-isoleringsfibre, og sortimentet tæller både sommersoveposer med meget lav vægt til tungere ekspeditionssoveposer til de mest ekstreme forhold.

Ud over soveposer og andet grej og udstyr til friluftslivet har Carinthia også tøj. Tøjet er ligesom udstyret lavet i samarbejde med professionelle, så du er sikker på at klæde dig i noget, der kan klare mosten. Deres jagttøj og -udstyr er lavet i kvalitetsmaterialer med en mission om at skabe den perfekte kuldebeskyttelse med den ideelle balance mellem funktion og design.

Carinthia bruger kun det råmaterialet loden, der har nogle særlige egenskaber. Det er et naturprodukt, der giver beskyttelse under ekstreme vejrforhold og fremragende komfort på samme tid. Carinthia MIG er en af serierne, der indeholder både jakker og bukser. Her kan du – ligesom med de andre serier – vælge produkter med forskellige egenskaber som forstærkede zoner, store lommer, alpinudgaver med hvidt camouflagemønster, vand- og vindtætte membraner og meget andet.

Du kan også vælge produkter fra en serie som Carinthia TLLG, hvor du får lækre jakker, der både kan bruges som en almindelig jakke på lunere dage og som varmt mellemlag på ekstra kolde dage. Du kan også vælge en praktisk Carinthia vest, hvis du vil have mere bevægelighed for armene under jakken eller have et varmt yderlag over for eksempel en fleecetrøje.

Kvalitetsprodukter der er pengene værd

Carinthia er ikke blandt de billigste outdoor-mærker, men deres produkter er absolut pengene værd. De veludviklede teknologier og de mange års erfaring giver dig jakker, bukser, trøjer osv., der kan modstå selv de hårdeste vejrbetingelser. Og det holder! Du kan udsætte det for næsten hvad som helst, uden det tager skade, så du får glæde af dit køb i mange sæsoner frem.

Husk at vi tilbyder gratis ombytning, så du kan bestille en anden størrelse eller farve, hvis du for eksempel får en jakke hjem, der ikke passer dig helt, eller hvis farven på bukserne ikke helt rammer det, du havde forventet. Vi har desuden prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis du finder et identisk produkt billigere andetsteds.

Har du spørgsmål til Carinthia eller nogle af vores andre brands, sidder vi klar i kundeservice alle hverdage klokken 9.00 til 16.00. Du kan kontakte os på mail info@friluft.dk eller telefon 61 41 00 62.

Tag et kig på andre gode brands