Oppustelige liggeunderlag

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Oppustelige liggeunderlag til den komfortable campingtur

Der findes mange forskellige typer af liggeunderlag. Ud over forskellige materialer og størrelser har du nemlig også valget mellem skumunderlag, oppustelige liggeunderlag og selvoppustelige liggeunderlag.

Fordelen ved de oppustelige liggeunderlag er blandt andet, at de kan blive meget små, når luften lukkes ud af dem. Det giver god plads i rygsækken, og endda uden du behøver at gå på kompromis med komforten. Den kompakte størrelse er særligt ideel til vandreture, hvor vægt og volumen i rygsækken har stor betydning. Desuden har du mulighed for at justere fastheden ved at komme mere eller mindre luft i, så du får endnu bedre komfort, der er tilpasset dine behov.

Selvom komforten er i top ved oppustelige liggeunderlag, og du typisk kommer til at ligge højere, end når du vælger et skumunderlag, er det stadig meget vigtigt at kigge på R-værdien. Den angiver, hvor isolerende et liggeunderlag er. Et oppusteligt liggeunderlag har typisk en R-værdi på mellem 3 og 7, hvilket gør dem gode som 3-sæson liggeunderlag og nogle af dem endda som vinterliggeunderlag.

Hvor tykt skal det være?

Oppustelige liggeunderlag findes i forskellige tykkelser. Hvor tykt det skal være, kommer an på, hvad det skal bruges til,  og hvad du prioriterer. Et helt tyndt liggeunderlag på 1,5 cm giver dig ikke den bedste komfort, men til gengæld er det meget kompakt og egner sig derfor til vandreture, hvor du prioriterer plads og vægt frem for komfort.

Et meget tykt oppusteligt liggeunderlag på for eksempel 11 cm er meget komfortabelt, til gengæld fylder det en del, selv når det er tømt for luft. Men hvis du skal på camping, hvor du kan pakke alt i en bil, eller du bruger det til børnenes overnatninger med spejderne eller hjemme hos vennerne, er det den helt perfekte tykkelse.

Gode mærker med kvalitetsrige oppustelige liggeunderlag

Vi har gode, oppustelige liggeunderlag fra forskellige mærker. For eksempel mærket Klymit, som tilbyder banebrydende og innovative oppustelige liggeunderlag – både dobbelte og i almindelig størrelse. De sælger også både pumper og lappegrej.

Et oppusteligt liggeunderlag skal nemlig pustes op enten med munden eller en pumpe, og har du en smart, kompakt pumpe med, er det lynhurtigt at blive klar til natten. Lappegrejet er praktisk, hvis der skulle komme hul i underlaget, selvom det selvfølgelig er en sjældenhed, når der er tale om liggeunderlag i god kvalitet.

Ud over Klymit liggeunderlag kan du også se nærmere på udvalget fra Snugpak. Begge mærker er garant for høj kvalitet og lækre produkter, du helt sikkert vil nyde godt af, når du skal sove.

Sådan opbevarer du et oppusteligt liggeunderlag

Når du går væk fra det klassiske skumunderlag for at få mere komfort på turen, sætter det flere krav til opbevaringen af dit oppustelige liggeunderlag. Først og fremmest skal det være helt tørt indvendigt og udvendigt, før du gør noget ved. Herefter er det vigtigt at tømme dit oppustelige liggeunderlag helt for luft for at forlænge dets levetid.

Hvis der er luft derinde, kan det skabe et dårligt miljø og afkorte underlagets levetid. Opbevar det et tørt sted og gerne sammenrullet i posen – dog med ventilen åben, hvis det er muligt, så det er muligt for eventuel fugt at fordampe. Du kan også opbevare det udrullet ligesom et selvoppusteligt liggeunderlag.

Find alt du behøver til overnatning