Dobbelt liggeunderlag

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Praktiske dobbelt liggeunderlag til outdoor-eventyr

Vil du heller ikke gå på kompromis med komforten, når du er på outdoor-tur? Selvom det er mere primitivt at overnatte i naturen, er det både rart og nødvendigt at kunne ligge ordentligt. God komfort i løbet af natten er nemlig den bedste måde at sikre, at I er udhvilet og klar til flere outdoor-oplevelser den følgende dag.

Selvom I ligger to på et dobbelt liggeunderlag, hvor der er plads til både dig og din partner, kan I sagtens ligge behageligt og få en rigtig god nattesøvn. Her hos Friluft.dk tilbyder vi nemlig et udvalg af dobbelt liggeunderlag, som har det tilfælles, at de sikrer god komfort. Ligesom flere af vores andre liggeunderlag er vores dobbelt liggeunderlag designet specifikt til dig, der ønsker en komfortabel løsning. De har desuden en kuldeisolerende bund, der søger for at begrænse varmetabet ved at isolere den kolde luft i bunden af liggeundertaget.

Hvorfor vælge et stort liggeunderlag?

Fordelen ved et dobbelt liggeunderlag er, at det giver mere plads og komfort, både når du sover i en telt, shelter eller under åben himmel sammen med en anden person, eller hvis du er alene. Et dobbelt liggeunderlag er bredere end et enkelt liggeunderlag og har typisk en bredde på omrking 120-140 cm. Det kan derfor give mere plads til både personer og deres udstyr. Dette kan være særligt nyttigt, hvis du rejser med en partner eller ven, eller hvis du ønsker ekstra plads til at bevæge dig rundt på underlaget om natten.

Derudover kan et dobbelt liggeunderlag også give ekstra varmeisolering og komfort, da to personer kan dele kropsvarmen og skabe en mere varm og hyggelig soveplads. Det kan også være lettere at pakke og transportere et dobbelt liggeunderlag end to separate enkelt liggeunderlag, da det kommer i en enkelt pakkepose, der dermed er lettere at transportere.

Plads til din firbenede ven

Hvis du i stedet for en ven eller partner har taget din hund med på camping- eller vandretur, kan det være smart at have et dobbelt liggeunderlag af flere årsager. Et dobbelt liggeunderlag giver nemlig plads til både dig og din hund, hvilket kan gøre det mere behageligt og komfortabelt for jer begge at sove sammen.

At dele kropsvarmen kan være særligt nyttigt, hvis din hund er kortpelset og dermed har brug for lidt ekstra hjælp til at holde varmen. Det er nemlig vigtigt at beskytte din firbenede ven imod nattens kulde, uanset dens størrelse eller race. Derudover kan din hunds kropstemperatur hjælpe jer begge med at holde varme om natten, især hvis det er koldt udenfor. Hvis din hund er vant til at sove sammen med dig hjemme, kan et dobbelt liggeunderlag desuden også hjælpe med at skabe en tryg og kendt soveplads for den.

Dobbelt liggeunderlag der sikrer høj komfort

Når du skal købe et dobbelt liggeunderlag, er der flere ting, du skal tænke over. Du skal bl.a. kigge på, hvad det er lavet af, så du er sikker på, at du får den komfort og kvalitet, du forventer. Her kan du bl.a. vælge mellem liggeunderlag i skum eller med dun eller fiberisolering. Alle tre typer er gode valg til campingturen, da de forskellige materialer har forskellige fordele.

Skumliggeunderlag

En af de største fordele ved et dobbelt liggeunderlag i skum er, at det er meget blødt og behageligt at ligge på. Skummet former sig efter din kropskontur og giver dermed en jævn og støttende overflade, som kan hjælpe dig med at få en god nattesøvn. Det kan være særligt nyttigt, hvis du har problemer med ryggen eller andre led. Et dobbelt liggeunderlag i skum vil desuden ikke bevæge sig på samme måde som en luftmadras, når du eller din partner bevæger sig rundt om natten. Det vil derfor føles mere stabilt og som om, du ligger på en rigtig madras.

Et skumliggeunderlag har også en høj isoleringsevne, da skummet kan hjælpe med at holde på varmen. Dette kan være særligt vigtigt, hvis du sover direkte på jorden eller i koldt vejr, da det kan hjælpe dig med at undgå at blive nedkølet om natten. De er desuden generelt holdbare og kan vare i mange år med den rigtige pleje. Skummet er modstandsdygtigt over for revner, og du behøver ikke bekymre dig om at punktere det som med luftmadrasser. De er ret lette at transportere, da de kan rulles sammen og fastgøres på rygsækken eller pakkes ned i en transporttaske.

Underlag med dun eller fiberisolering

En af de største fordele ved et dobbelt liggeunderlag med dun- eller fiberisolering er, at det er ideelt til at isolere dig mod kulde nedefra. Hvis du skal sove direkte på jorden, er det vigtigt at have et underlag, der kan holde dig varm og isolere dig. Dun og fiberisolering kan gøre dette, da de kan holde på kropsvarmen og holde på den, så du ikke mister varme gennem underlaget.

En anden fordel ved et dobbelt liggeunderlag med dun- eller fiberisolering er, at det typisk er lettere end skumunderlag. Hvis du er på udkig efter et let og transportabelt underlag, er et dobbelt liggeunderlag med dun- eller fiberisolering et godt valg, da det vejer mindre og fylder mindre end skumunderlag.

Lav vægt og høj kvalitet

Selvom et dobbelt liggeunderlag er større end et almindeligt et, er det ikke nødvendigvis tungt. Vægten er gennem materialevalget nemlig holdt nede, og underlagene fylder ikke meget, så du kan uden problemer have det i din oppakning eller bag på din cykel. På trods af letheden er vores dobbelt underlag meget slidstærke. Holdbarheden er lang, da der er brugt materialer som polyster, der kan klare slid og belastning. I kan med andre ord have glæde af jeres store liggeunderlag i mange år.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelen ved et dobbelt liggeunderlag?

Et dobbelt liggeunderlag giver mere plads og komfort til både personer og udstyr, da det er bredere end et enkelt liggeunderlag. Det kan give ekstra varmeisolering at sove tæt, da to personer kan dele kropsvarme og skabe en varm og hyggelig soveplads. Det er også lettere at transportere end to enkelt liggeunderlag, da det kommer i én pakkepose. Hvis du rejser med hund, kan det også give plads til både dig og din hund og hjælpe den med at holde varme om natten.

Hvad er dobbelt liggeunderlag lavet af? 

Dobbelt liggeunderlag kan være lavet af forskellige materialer, herunder skum og oppustelige materialer fyldt med dun og fibre. Disse materialer er valgt for at give mere komfort og isolering. Skum er let og isolerende, mens oppustelige liggeunderlag kan være mere kompakte og nemmere at transportere. Generelt er dobbelt liggeunderlag designet til at give mere plads og komfort, og materialet har stor indflydelse på, hvor varmt, isolerende og holdbart det er.

Hvordan vælger man det rigtige dobbelte liggeunderlag?

Når du skal beslutte dig for, hvilket dobbelt liggeunderlag du skal købe, skal du blandt andet have styr på temperaturen, der hvor du skal overnatte. Du kan via liggeunderlagets R-værdi se, hvor isolerende det er. Skalaen går fra 1 til 10, og jo højere R-værdi, jo bedre isoleringsevne. Du skal også overveje, hvilke materialer det er lavet af,  hvor meget det fylder og vejer og hvordan det pustes op, hvis det er oppusteligt (lunger, pumpe eller selvoppusteligt). Vælger du dit nye underlag ud fra disse overvejesler, finder du et, der bedst muligt kan dække dine behov.