Foldeknive

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Praktiske foldeknive til outdoor og jagt

En foldekniv er et praktisk stykke værktøj, der er en god idé at have med, når du opholder dig i naturen, eller hvis du ofte bruger kniv i forbindelse med dit arbejde. Foldeknive er superpraktiske, fordi de kan foldes sammen til en meget kompakt størrelse, der passer lige i lommen eller bæltet. Du vil derfor knapt nok bemærke, at du har den på dig, men så snart behovet opstår, og du skal bruge den, vil du have den lige ved hånden.

Her på siden kan du finde et bredt udvalg af foldeknive fra populære mærker som Gerber, Cold Steel og Outdoor Edge, der har noget til enhver smag. Knivene har forskellige designs og udformninger, men fælles for dem er, at de er fremstillet godt og er af højeste kvalitet. Investerer du i en foldekniv hos os, kan du derfor være sikker på, at du får en kniv, du vil have glæde af i mange år.

Der findes mange forskellige foldeknive

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige foldeknive, der findes på markedet. Foldeknive kommer nemlig i mange forskellige designs og udformninger, der primært afhænger af, hvilket formål de er skabt til.

Mens nogle modeller er gode universalknive, der kan bruges til de fleste skæreopgaver i hjemmet og naturen, er andre designet til mere specifikke formål. Det kunne for eksempel være en foldekniv med bugåbner til jagt eller en foldbar fileteringskniv til lystfiskeri. Foldeknive kan også varierer i størrelse, så du kan vælge imellem en stor foldekniv eller en mini foldekniv. Sørg for at vælge den bedste foldekniv til dine behov.

Materiale

Alle producenter har deres egen måde at fremstille foldeknive på. Fremstillingsprocessen er unik fra producent til producent, og kan have stor betydning for stålets legering og hærdning, hvilket er altafgørende for knivbladets styrke og skarphed. Det er primært en legering af jern og kulstof, som danner stålet til et knivblad, men det er op til producenterne selv, hvilke andre legeringselementer såsom krom, titan, nikkel og silicium, der skal indgå i formlen.

Foldeknive med lås

Langt de fleste foldeknive er udstyret med smarte låsemekanismer, som sikrer, at knivbladet holdes fastlåst, når det er i sammenfoldet eller udfoldet position. En låsbar foldekniv er perfekt til dig, der bærer kniven i lommen, bæltet eller lignende, da det foldbare design med lås gør, at kniven er langt mere transportsikker, fordi knivbladet er låst fast.

Enhåndsbetjent foldekniv

Enhåndsbetjente foldeknive har særlige låsemekanismer, der gør det muligt at frigøre knivbladet med én hånd hurtigt og nemt. Før i tiden var det ulovligt at være i besiddelse af enhåndsbetjente foldeknive, men den nye våbenlov fra 2016 opsagde dette forbud. Der findes dog stadig særlige regler om lovlige foldeknive. Vi anbefaler altid, at du læser dig skarp på våbenloven på Retsinformation.dk, før du investerer i en lovlig foldekniv.

Skal du bruge en foldekniv, der er nem og hurtig at benytte med én hånd, kan du med fordel tage et kig på Gerber knive. Her finder du blandt andet foldeknive med enhåndsbetjening og lås, men også med mange andre praktiske egenskaber såsom proptrækker, dåseåbner og saks, så du kan bruge den som et alsidigt multi-tool.

Fingerstop og andre gode funktioner

Det kan også være praktisk at vælge en foldekniv med fingerstop – især hvis du skal bruge den til jagt eller fiskeri, hvor kniven let kan blive glat, våd eller fedtet. Her vil fingerstoppet forhindre din finger i at glide ned på det skarpe knivblad. På den måde undgår du at få ubehagelige snitsår, når du bruger kniven. Du kan finde flere foldbare jagtknive med fingerstop her på siden.

Mange foldeknive har også smarte sikkerhedssnore, så de kan fastgøres i bæltet, et snorhul, hvor du selv kan fastgøre sådan en snor, eller en clips, så den kan sættes fas på enten din lomme eller bælte. På den måde undgår du, at skulle rode rundt efter den i en rummelig lomme.

Vær godt forberedt til dine friluftsture med kvalitetsprodukter

Det er altid vigtigt at være godt forberedt, når du skal på friluftstur. Det udstyr, du medbringer, vil have stor indflydelse på, hvor god en tur, du ender med at få. Jo bedre udstyr, jo bedre en oplevelse – og derfor er det vigtigt, at du før turen sætter dig godt ind i, hvilket grej du har brug for.

Foldeknive er langt fra det eneste udstyr, vi kan tilbyde. For at gøre det så let for dig som muligt at skaffe det rette grej, har vi samlet et bredt sortiment af praktisk outdoor-tøj og udstyr til jagt og outdoor. Her kan du finde alt fra lækre soveposer og rare liggeunderlag til lommelygter og uundværligt kogegrej.

Alle vores produkter er udvalgt efter strenge kvalitetskrav og er dækket af prisgaranti, så du kan være sikker på at få de bedste produkter til den billigste pris, når du shopper hos os. Gå på opdagelse i vores mange gode varer, hold øje med gode tilbud og køb den udstyrspakke, der er optimal til din næste friluftstur.