Uhyggeligt lækre heksefingre og mumie-pølsehorn på grill
Mangler du en sjov, uhyggelig og måske lidt klam opskrift på lækkerier til Halloweenfesten? Så vil denne opskrift på heksefingre og mumie-pølsehorn på grill helt sikkert være lige det, du søger!
En udendørs Halloweenfest med gang i grillen kan noget helt specielt. Og hvis du ligesom os ikke kan holde dig inde for længe ad gangen, så kan du sagtens bage dine heksefingre og mumie-pølsehorn udenfor i en mini trangia på en pop-up grill.
Denne opskrift på sjove pølsehorn og klamme heksefingre er perfekt til børn såvel som voksne og er hurtig og nem at lave. Mens dine uhyggeligt lækre heksefingre og mumie-pølsehorn tilberedes på grillen, kan du bruge tiden på at skære græskar og hygge med dine gæster.
Opskrift på heksefingre og mumie-pølsehorn
| Tid: 30 minutter i køkkenet + 1 time ved grillen | Portioner: 3 stk. af hver |
Fidusen med at bage disse Halloween-lækkerier i mini trangiaen er at bruge både bund og låg, så varmen holdes inde og der dannes en lille ovn. Kom så tæt på de varme kul som muligt, men bag dem indirekte ved at lægge kullene i en ring rundt om trangiaen for optimal varmefordeling. Hvis du gør det, brænder de ikke på.
Heksefingrene og mumie-pølsehornene er bedst nybagte, hvor de er varme og sprøde. Men du kan også gemme dem til senere i en lufttæt beholder i køleskabet og lune dem i ovnen på 180° varmluft i 8 til 10 minutter.
Hvis du ønsker glutenfri heksefingre og mumie-pølsehorn, kan du med fordel bruge glutenfrit pizzamel til dejen.
Ingredienser:
- 1 pakke pizzamel
- 25 g gær
- 25 g olivenolie
- 260 ml vand
- 3 pølser
- Hvid chokolade
- Mørk chokolade
- 3 smuttede mandler
- Ketchup
- Kaffe
- Kakao
- Brun kulør
Udstyr:
- 1 røremaskine eller skål
- 1 ske
- 1 lille pensel
- 1 skarp kniv
- 1 lille forstøver
- 1 mini trangia
- 1 pop-up grill + kulbriketter
- Eventuelt 1 gasbrænder
Fremgangsmåde:
Forbered pizzadej
Det allerførste du skal gøre, er at lave pizzadejen, da den skal bruges til både heksefingre og mumie-pølsehorn.
- Bland pizzamel med gær, olivenolie og vand som anvist på pizzamelspakken.
Forbered heksefingre
Når pizzadejen er klar, er det tid til at forberede dine heksefingrene.
- Tril 3 pølser af pizzadejen, så de har samme størrelse som en finger.
- Klap dem lidt flade og tryk dem lidt ind i siden over og under, hvor fingerledet ville sidde.
- Lav 3 små riller på tværs midt på fingeren (der hvor en finger bøjer).
- Put lidt ketchup på i den ende, hvor neglen skal sidde.
- Pres den smuttede mandel ned i dejen til den sidder fast som en negl.
- Smør lidt ketchup rundt, hvor du kunne forestille dig blod – for eksempel i bunden af heksefingeren.
- Pensl lidt brun kulør i de 3 riller ved leddet og rundt om neglen.
- Kom kaffe i din forstøver, og sprøjt kaffen på heksefingeren. Husk at ramme den brune kulør, så den fordeles pænt.
- Dæk heksefingrene til, og lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
Forbered mumie-pølsehorn
Næste skridt er at forberede dine mumie-pølsehorn.
- Skær pølserne ud i den længde, du vil have.
- Tril 3 lange pølser af pizzadejen.
- Pres den ene ende af dejen flad med en tommelfinger, og læg enden af pølsen ovenpå.
- Sno derefter dejen rundt om pølsen, så den er næsten helt dækket. Husk at lade en lille åbning være til øjnene. Og husk at lukke mumien ordentligt i bunden.
- Pensl lidt brun kulør på mumiekroppen.
- Brug forstøveren til at sprøjte kaffe på mumiekroppen.
- Når du er tilfreds med udseendet, overdækker du mumie-pølsehornene og sætter dem til hævning et lunt sted.
Forbered chokoladeøjne
Mens dine heksefingre og mumie-pølsehorn hæver, skal du i gang med at forberede øjnene til mumie-pølsehornene.
- Start med at smelte den hvide chokolade.
- Med en ske, eller hvad du synes er nemmest, laver du små runde cirkler af den hvide chokolade på et stykke bagepapir. Der skal laves 2 til hvert mumie-pølsehorn.
- Lad cirklerne tørre.
- Smelt den mørke chokolade.
- Lav en prik i midten af hver cirkel med den mørke chokolade, så det ligner pupiller.
- Sæt øjnene på køl i et køleskab i en lufttæt beholder.
Tænd op i din grill
- Tænd op i din grill, og lad kullene blive varme. Når kullene er hvide, er de klar.
- Arranger kullene i en cirkel rundt om trangiaen for at opnå optimal varmefordeling.
- Placer heksefingrene i trangiaen, og læg låg på. Du skal ikke åbne den for mange gange. Kig til heksefingrene efter cirka 5 minutter. Når de er bløde og sprøde, er de færdige og du kan tage dem af grillen.
- Derefter er det tid til at bage mumie-pølsehornene. Læg mumie-pølsehornene i trangiaen og læg låg på. Alt efter hvor tykke du har lavet dem, skal de have lidt længere tid. Kig efter cirka 10 min. De skal nok have mere tid. Når de er sprøde og gennembagte, kan du tage dem af grillen.
- Lad mumie-pølsehornene køle af, før du placerer øjnene. Hvis de er for varme, smelter de nemlig.
- Anret dine uhyggeligt lækre Halloween-lækkerier på et fad eller spis dem lige fra grillen. Mums!
Tips til at gøre maden endnu mere drabelig
Hvis du synes, at de færdige heksefingre og mumie-pølsehorn skal være klammere eller mere drabelige, kan du pynte dem lidt ekstra bagefter. Du kan for eksempel drysse kakaopulver i rillerne på heksefingrene eller tilføje mere ketchup, og så give dem en tur med en gasbrænder, så det bobler op. Du kan også give mandlerne en tur med gasbrænderen, så neglene bliver gule og sorte og ser rigtig klamme ud.
Her på bloggen kan du finde mange flere sjove og børnevenlige opskrifter på mad, som kan tilberedes i det fri. Vores opskrift på snobrød med chokolade over bål er altid et sikkert hit hos børn såvel som voksne, eller du kan prøve vores nye opskrift på pandekagekugler over bål.