Nova Craft kanoer og tilbehør

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Nova Craft – kanoer til enhver padler

Historien om Nova Craft startede i 1970 i en garage nær London, Ontario i Canada, hvor det første sortiment af fiberglaskanoer blev produceret. Siden da er Nova Craft vokset fra kun en håndfuld specialiserede designs til i dag at kunne tilbyde et omfattende udvalg af kanoer, der har noget til enhver padler.

Nova Craft er kendte for at bygge kanoer af højeste kvalitet. De bygger fortsat kanoer af fiberglas, men bruger også deres eget plastmateriale kaldet SP3 og mere avancerede kompositmaterialer såsom Tuffstuff og Tuffstuff Expedition. Du kan derfor finde en Nova Craft kano til alt fra whitewater-padling til en stille familietur på søen.

En kanoproducent med respekt for historie, kultur og natur

Nova Craft kanoer bliver fremstillet i Canada i samme område som de nordamerikanske indfødte stammer Lenape, Attawandaron, Anishinaabe og Haudenosaunne. Nova Craft anerkender kanoen, som en vigtig del af Canadas historie og som et symbol på indfødt kultur og opfindsomhed. De hylder kanoens oprindelse gennem deres logo, der forestiller en såkaldt Thunderbird. Denne fugl er et oldgammelt symbol, der optræder i mange nordamerikanske stammers historie, legender og kunst.

En anden hjertesag for Nova Craft er miljøbevarelse. Ved at bygge kvalitetskanoer, som giver padlere værdifulde oplevelser i naturen, sigter Nova Craft efter at åbne folks øjne for naturens helbredende og inspirerende kræfter. Desuden bidrager Nova Craft til en lang række velgørende organisationer, der deler samme værdier samt deres respekt for nordamerikansk historie, kultur og natur.

Vælg den rette Nova Craft kano

For at imødekomme ethvert behov, tilbyder Nova Craft kanoer i mange forskellige størrelser, designs og materialer, hvilket gør det både spændende men også lidt overvældede at vælge en kano. Når du skal finde den rette kano til dig, er der flere ting, du skal have med i overvejelserne.

Type padling

Det første du skal overveje er, hvilken type padling, du skal bruge kanoen til. Hvis du skal bruge en kano til fladvand, er det vigtigt, at den har et symmetrisk skrog, er smallere og mere lavvandet, da det vil mindske vindmodstanden og øge fremdriften på roligt vand.

Hvis du derimod skal bruge en whitewater-kano, er det vigtigt at den er dybere og har fyldigere ender for at forhindre høje bølger i at skylde ind over rælingen. Desuden skal den have en rocker for at gøre det lettere at lave hurtige sving.

Ønsker du at bruge kanoen til både fladvand og whitewater, skal du bruge en all-around kano med multifunktionelle egenskaber. Her kan du for eksempel kigge imod Nova Craft Prospector 16 kanoen, som er en stabil og alsidig kano, der er velegnet til varierende vandforhold.

Rejsevarighed

Den næste ting, der er vigtig at overveje er, hvor lange ture du vil bruge kanoen til. Hvis du skal bruge kanoen til korte dagsture, vil en lille sommerhuskano formentlig være passende, da den kun skal rumme padler og lidt grej. Men skal du på længere rejser, der varer flere dage eller uger, bør du kigge efter en ekspeditionskano med større kapacitet.

Antal mennesker

Du skal også tage stilling til, hvor mange mennesker, der skal være plads til i kanoen. En familiekano kan bære op til fire personer og vil naturligvis være større og tungere end en kano, der er velegnet til solo-padling. Det samme gælder, hvis du skal have et kæledyr med i kanoen. En stor hund kan sagtens svare til én person.

De fleste Nova Craft kanoer er designet til to personer med et sæde placeret i hver sin ende. Men du har mulighed for at gøre plads til endnu en siddeplads ved at indsætte et ekstra sæde i midten af kanoen. Du kan finde ekstra sæder til kano under Nova Craft tilbehør. Husk at tjekke kanoens bærekapacitet før du fylder den op med flere mennesker, end den er beregnet til.

Vægt

Vægten af din kano afhænger som regel af kanoens materiale og størrelse. Du skal især overveje vægten, hvis du har planer om at transportere din kano på køretøjer, da det er vigtigt, at kanoen er let nok til, at du kan løfte den sikkert og komfortabelt. Typisk er kanoer, som er lettere også dyrere. Derfor handler det om at finde den kombination af vægt og pris, som du er mest komfortabel med.

Materiale

Valget af materiale er nok det mest avancerede, hvis du er ny i indenfor padling. Kanoens materiale, har stor betydning for skrogets stivhed, hvilket påvirker, hvordan kanoen opfører sig i vandet. Et stift skrog giver bedre fremdrift, når du sejler ligeud, men skal du padle i buede åer og vandløb, er det en fordel at vælge en kano med blødt skrog, da det føjer sig efter bølgerne og mindsker vandsprøjt.

Nova Craft bygger kanoer i fire forskellige materialer:

  • Plastik (SP3): Nova Craft fremstiller deres plastkanoer af SP3 plastik, som er en 3-lags superliniær polyethylene af traditionelt plastik og PE-skum. Plastkanoer er væsentligt tungere end kanoer af kompositmaterialer, men til gengæld er de mere hårdføre og ofte billigere, hvilket gør dem mere attraktive for familier, der skal bruge en kano til mange års brug.
  • Fiberglas: er det mest kendte materiale til produktion af kanoer, da det er let, relativt billigt og mere holdbart end plastik. Nova Craft fiberglaskanoer gennemgår en unik fremstillingsproces, som gør dem til nogle af de letteste og mest hårdføre på markedet, til en fornuftig pris. Fiberglaskanoer er gode til rekreativt brug, hvor vægten ikke betyder det store.
  • Tuffstuff: er et ekstremt stærkt materiale, som består af basalt- og Innegrafibre. Kombinationen af basaltfibrenes slidstyrke og Innegrafibrenes slagfasthed, giver en banebrydende styrke, der er perfekt til kanoer, som skal tåle hårdt brug i vildmarken.
  • Tuffstuff Expedition: er en endnu stærkere udgave af Tuffstuff, som Nova Craft bruger til deres mest hårdføre ekspeditionskanoer. Materialet er gjort kraftigere og mere robust, så den kan holde til endnu flere slag og hårdt brug over længere tid. Kanoer i Tuffstuff Expedition er ideelle til længere ture i vildmarken, samt whitewater-padling.

Stort udvalg af Nova Craft kanoer og tilbehør

Hos Friluft.dk har vi et stort udvalg af kanoer fra Nova Craft. Her finder du kanoer i et væld af farver, materialer, størrelser og designs – så chancen for at finde en kano, der matcher netop dine ønsker og behov er stor! Higer du efter at komme ud på vandet med det samme, kan du med fordel tilkøbe en af vores populære kanopaddler fra Grey Owl Paddles.

Når du er på kanotur, er det en god idé at pakke det vigtigste udstyr i en vandtæt beholder. Vores udvalg af kanotilbehør byder blandt andet på kanotasker og kanotønder, som er superpraktiske til at sikre vandtæt opbevaring af tøj, mad, elektronik og alt andet, som helst ikke må blive vådt. Her finder du også transportvogne, som kan hjælpe dig med at fragte din kano fra A til B, uden du får ondt i ryggen.