Esbit

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Esbit – Made to survive

Elsker du outdoor-livet, ved du også, hvor vigtigt godt udstyr er. Esbit er et af de mest etablerede mærker inden for grej til outdoor. De er især kendt for deres kogegrej og fast brændsel men tilbyder også meget andet til friluftslivet såsom termokander, knive og skeer.

Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1936, og da deres første stormkøkken til fast brændsel blev udviklet, kom det til at danne inspiration for navnet Esbit, som står for: Erich Schumm Brennstoff in Tablettenform – Erich Schumm fast brændsel i tabletform.

Eric Schumm opfandt det særlige faste brændsel i starten af 1930’erne. Esbits motto er “made to survive” og understreger hermed deres mission om at opfylde de specifikke og høje krav, som deres kunder, der kaster sig ud i spændende friluftsudfordringer, skal have opfyldt. I dag er Esbit meget mere end fast brændsel – det handler om innovation, anvendelighed og produkter i høj kvalitet.

Kronen på værket: tabletter med fast brændsel

Esbit tabletter brænder rent, så de efterlader stort set ingen forbrændingsrester – og så er de nemme at bruge. Fast brændsel er som regel udfordret i store højder eller ekstremt vejr med stærk blæst og frostgrader. Det er dog ikke et problem med Esbit brændselstabletter, der som et af de få mærker på markedet brænder stærkt og intenst nok til at virke selv under svære forhold. De hverken oser eller laver gnister, og især sidstnævnte er en fordel, hvis du slår lejr i et tørt område.

Grundlæggende bruges Esbit brændselstabletter til at opvarme mad og drikkevarer, men du kan også bruge dem til at starte bål med. Det er praktisk i situationer, hvor det ikke er så nemt at få læ nok til at starte bålet med for eksempel tændstikker.

Esbit har sørger for forskellige størrelser tabletter, så du kan tilpasse dem til den slags madlavning eller opvarmning, du skal bruge. For eksempel kan de helt små tabletter brænde i omkring fem minutter, hvilket gør dem ideelle til at opvarme mad eller starte bål, mens de største tabletter kan brænde i omkring 15 minutter, så du har nok tid til at koge pasta, stege en omelet eller lignende.

Udforsk udvalget af Esbit kogegrej og andet udstyr

Er du ikke helt sikker på, hvad du har brug for til din næste outdoor-tur? Så anbefaler vi, at du tager et kig på udvalget af Esbit produkter på vores side. Vi har masser af udstyr til både korte og lange vandreture, camping og andre friluftseventyr. Find for eksempel termokrus og drikkeflasker, som du kan have glæde af både på korte og lange ture, og som – selvom det virker som små elementer – betyder meget, når du står ude i naturen og har brug for noget varmt eller koldt at drikke for at køle ned eller få varmen.

Esbit stormkøkkener findes i forskellige størrelser, så du kan vælge et, der passer til dine behov. Er du på tur med tung oppakning med overnatningsgrej, er det en fordel at vælge et lille Esbit stormkøkken, der lige er stort nok til at kunne varme en portion mad og koge vand til en kop kaffe om morgenen. Du kan også få større udgaver og købe kogesæt med flere gryder, så du har lidt flere muligheder i madlavningen.

Ud over kogesæt med gryder laver Esbit også vandkedler, så du er sikker på at få rent vand til morgenkaffen eller aftenteen, og kaffemaskiner med kaffefilter, så du kan brygge kaffen direkte på stativet. Har du ikke som sådan brug for et stormkøkken, men vil du gerne have mad med på turen, kan du kigge på Esbit food jugs. Det er smarte termobeholdere til mad, som kan holde en suppe, gryderet eller lignende varm i flere timer. Så kan du lave varm og lækker mad hjemmefra, som holder sig varmt, så du bare kan kaste dig over det, når du bliver sulten. Food jugs kan også bruges til frokost på arbejdet eller i skolen, hvis du skal holde mad enten kold eller varm.