Cykelhandsker

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Cykelhandsker til vinterhalvåret

Hvis du cykler meget, har du formentligt erfaret, at cykelhandsker er en uundværlig del af dit udstyr. De er designet til at yde beskyttelse, øge din komfort og give et bedre greb på styret. De kan også være med til at beskytte dine udsatte hænder mod vind og vejr. Særligt i de kølige måneder er det vigtigt at prioritere egenskaber som netop beskyttelse og isoleringsevne. Med et par vandtætte cykelhandsker til vinter kommer du langt, og netop derfor har vi samlet vores udvalg på denne side.

Vælg de korrekte handsker

Når du skal vælge de rigtige vintercykelhandsker, er der en række ting, du bør overveje. For at give dig et let overblik, har vi samlet en liste over dem herunder, så du ved præcis, hvad du skal tænke over. Ved at vælge de rigtige vintercykelhandsker kan du nemlig forbedre din cykeloplevelse året rundt – uanset om du er en erfaren cyklist eller nybegynder, er cykelhandsker nemlig en vigtig del af din cykeludrustning, der kan gøre dine ture mere sikre og ikke mindst behagelige.

Vejrforhold og vandtæthed

Når du køber vintercykelhandsker, skal du selvfølgelig tage hensyn til de kølige vejrforhold, du skal bruge dem i. Når du cykler til arbejde eller kører mountainbike i skoven i koldt og blæsende vejr, kan det være en fordel at vælge modeller med isolering for at holde dine hænder varme. Du kan derfor med fordel kigge efter modeller med for og generelt flere lag, der både kan beskytte mod elementer og varmeisolere.

Vandtæthed er en anden vigtig faktor at overveje. Mange cykelhandsker til vinterbrug er designet med vandafvisende egenskaber. Det betyder, at de er behandlet med en vandafvisende coating eller bruger materialer, der naturligt afviser vand. Handskemodeller som dem kan modstå let regn eller lette vandstænk, hvilket holder dine hænder tørre og komfortable under kortvarige nedbørssituationer. Andre er dog specifikt konstrueret som vandtætte, hvilket betyder, at de kan modstå mere intens nedbør og holde dine hænder tørre i længere tid. De er normalt lavet med vandtætte membraner eller materialer, der forhindrer vand i at trænge igennem handsken.

Temperaturforhold og komfort

Vintercykelhandsker er naturligvis også designet med komfort for øje. De fleste handskemodeller har åndbare materialer og tekniske membraner, der hjælper med at reducere sved og varmeophobning samt tillader borttransportering af fugt. Derudover har nogle modeller justerbare velcrobånd ved håndleddet, så du kan tilpasse pasformen og undgå ubehagelig friktion.

Beskyttelse og greb

Vintercykelhandsker er, ligesom andre typer handsker til cykling, til dels designet til at beskytte dine hænder mod stød og vibrationer, som kan opstå under cykelturen. De er ofte polstrede ved håndfladen for at reducere belastningen på dine hænder og mindske risikoen for overbelastning og slid.

En god vintercykelhandske giver dig et godt greb om styret, også når du sveder eller kører i våde forhold. Mange har et skridsikkert materiale som silikone på håndfladen, der sikrer, at du kan holde fast i styret uden at glide. De fleste modeller er almindelige fingerhandsker, men du kan også vælge en med såkaldt hummerklo-design, hvor lille- og ringfinger er samlet ligesom pege- og langfinger er. Sådan en cykelhandske til vinterbrug giver endnu bedre varme, samtidigt med at den selvfølgelig tillader sikker betjening af både gear og bremse.

Pasform og størrelse

Uanset hvad de ellers kan, er det selvfølgelig vigtigt at vælge vintercykelhandsker, der passer korrekt til dine hænder. De bør sidde tæt, men ikke stramt, for at sikre optimal bevægelsesfrihed og komfort. Sidder de for stramt kan det desuden forringe blodtilførslen, hvilken kan gøre dine hænder kolde på trods af varmt for og tekniske membraner. Husk derfor at kigge på størrelsesguiden under det enkelte produkt, så du kan få valgt de korrekte.

Få styr på hele cykelgarderoben

Selvom du kommer langt med et par gode, vandtætte cykelhandsker til vinterbrug, har du givetvis brug for mere udstyr til at cykle om vinteren. Du kan også tage et kig på vores store jakkeudvalg, der både tæller softshelljakker og skaljakker, du snildt kan bruge til cykling. Alternativt kan du overveje, om du kunne bruge en alsidig halsedisse, der kan bruges som ørebånd, halstørklæde eller ansigtsmaske. Mulighederne er mange, så vi er sikker på, at du nok skal blive godt klædt på til vintercykling.