Undertøj med varme

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Behageligt undertøj med varme til de koldeste dage

Når du bevæger dig ud i det kolde vejr på en skitur, en vandretur, på arbejdet eller lignende, handler det om at få det helt rette tøj med, så du kan holde varmen i de lave temperaturer. Uden ordenlig påklædning forsvinder glæden ved en vintertur i naturen hurtigt, og derfor har du naturligvis skabet godt fyldt med varmt undertøj, så du kan få en god og komfortabel dag.

Men selvom du kan komme langt med uld og andre gode materialer til at isolere dig og holde på din kropsvarme, er det ikke altid nok. Nogle gange skal der nemlig meget energi til for at holde kroppen varm – energi, du naturligvis hellere vil bruge på din valgte friluftsaktivitet. Derfor kan et sæt undertøj med varme være den helt rette løsning for dig.

Med opvarmet undertøj får du helt nye muligheder for at bevæge dig rundt i det fri på f.eks. jagt eller vandring, selvom det er iskoldt. Dette varme inderlag er derfor en relevant investering for alle, der har problemer med at holde varmen.

Hos Friluft.dk finder du et stort udvalg af beklædning med elvarme, hvori termoundertøj med varme også indgår. Her finder du lange underbukser og undertrøjer med indbygget varme i mange forskellige størrelser, så du har mulighed for at købe et sæt, der passer perfekt.

Hvordan fungerer elopvarmet undertøj?

Hvis din krop først er blevet kold, er det lige meget, at du er pakket ind i uld i flere lag og andre gode materialer. En kold og nedkølet krop kan kun varmes op af et varmt miljø, og det er netop det, du kan skabe med et sæt langt undertøj med varme.

Hvis du er iført undertøj med varme, skal du blot trykke på en knap, og så vil du straks mærke den behagelige og varme fornemmelse sprede sig over din krop. Men hvordan fungerer det hele egentlig? Det er sådan set simpelt nok. Undertøj med varme ligner til forveksling helt normalt langt undertøj, men forskellen ligger i, at der er indbyggede varmelegemer, som er placeret i forskellige varmezoner rundt omkring i underbukser- og -trøjerne.

Forskellige materialer, såsom karbonfibre eller metalliske varmetråde, kan anvendes til at fremstille varmeelementer, som er designet til at producere varme, når elektrisk strøm passerer igennem dem  fra et batteri eller powerbank, der kan oplades gennem en medfølgende oplader. Takket være det kraftige batteri kan undertøj med varme holde dig varm i mange timer, og netop derfor er det et sikkert valg til alle former for ophold i det fri, fra camping til aktiviteter som vandring, jagt og skiløb.

Du skal altså blot huske at sætte dit varme undertøjs powerbank eller batteri til opladning, når du kommer hjem, og så du kan se frem til et dejlig varmt inderlag, næste gang du skal være ude i koldt vejr.

Undertøj med varme i gode materialer

Undertøj med varmelegemer minder på mange måder om helt normalt varmt undertøj, når det kommer til materialer og kvalitet. Det betyder, at du får komfortundertøj, som er behageligt at have på hele dagen, og som kommer med alle de andre gode egenskaber, du forventer fra et inderlag.

Det vil sige, at undertøj med varme af syntetiske materialer som polyster, der er både åndbart og svedtransporterende, hvorfor du er sikret en behagelig fornemmelse dagen lang, selvom du kommer til at få det varmt og vil svede i perioder. Dermed gør undertøj med varme det meget nemt at klæde sig godt på til vejret, selvom du går i gang med en aktivitet, der indebærer både bevægelse og stilstand.

Undertøj med elvarme giver dig nemlig masser af bevægelsesfrihed, og du skal derfor ikke bekymre dig om at skulle iklæde dig en tung klædedragt, blot fordi undertøjet er udstyret med varmelegemer og et batteri/powerbank. TUndertøjet er nemlig let og fleksibelt, præcist som normalt varmt undertøj.

Varmezoner der skaber velvære

Varmezonerne i undertøj med varme er designet til at give dig en så komfortabel varme som muligt. Det gælder både varmeniveauet, som du selv kan styre ved at vælge mellem forskellige niveauer, og varmezonernes udformning.

Varmezonerne er vævet ind i stoffet og er yderst tynde, hvorfor du hverken kan se eller mærke dem. Zonerne i vores Deerhunter undertøj med varme består af kulfibertråde, som er lige så tynde som helt normale tråde, hvorfor tøjet føles let og behageligt og giver dig maksimal bevægelsesfrihed.

Tænd, sluk og juster varmen med elopvarmet undertøj

Når du er trukket i dit undertøj med varme, kan du vente med at tænde for varmen, indtil du rent faktisk skal bruge den. Derfor kan du sagtens hoppe i dit varme undertøj, mens du stadig er derhjemme. Når begynder at fryse, kan du så tænde for varmen i dit undertøj. Det gør du på en knap, der er placeret et praktisk sted, så du nemt kan komme til at tænde og slukke, selvom du er pakket godt ind.

De fleste typer undertøj med varme giver dig mulighed for selv at justere varmen undervejs. Du kan f.eks. begynde med en lav varme eller omvendt afhængigt af situationen. Det giver masser af frihed at kunne justere undervejs, hvis det bliver nødvendigt. Mange modeller har tre forskellige varmeindstillinger, som du nemt kan justere med et enkelt klik, selvom du har overtøj på. På den måde bliver det nemt altid at finde den rette temperatur.

Når du skal stå eller sidde stille over længere tid i forbindelse med f.eks. jagt, kan du altså tænde for varmen og glæde dig over den ekstra varme. Og omvendt kan du, når jagten skifter gear og bliver til hurtig gang gennem landskabet, slukke for varmen igen og lade de åndbare materialer skille dig af med overskudsvarmen fra din krop.

Hvad kan undertøj med varmelegemer bruges til?

Der findes næsten ingen grænser for, hvornår du kan bruge dit nye undertøj med varme. Du kan hoppe i det varme inderlag, så snart du skal udenfor og mistænker, at du kommer til at fryse på et tidspunkt. Det er en luksus, som kan bruges både i din fritid og på dit arbejde, hvis du tilbringer meget tid udenfor i løbet af din arbejdsdag. Du kan f.eks. bruge undertøj med varme som:

  • Jæger: Når du skal sidde stille i mange timer for at vente på et bytte på en kold morgen eller i løbet af vinterhalvåret, vil jagtundertøj med varme være guld værd.
  • Campist: Hvis du camperer i ekstreme temperaturer, vil et sæt langt undertøj med varme være lige netop det, der giver dig mulighed for at holde kroppen varm på de sene nattetimer.
  • Fisker: Under mange stillesiddende timer ved sø eller hav vil et sæt undertøj med varme være det, der sikrer, at du får en dejlig fisketur.
  • Vandrer: Selvom du bevæger dig, kan det på kølige dage være svært at holde varmen, hvis du er ude i mange timer. Derfor er undertøj med varme også oplagt til dig, der elsker at vandre.
  • Skiløber: Til de ekstra kolde dagen på pisten vil undertøj med varme give dig ekstra komfort, og du slipper for at iklæde dig ekstra lag, der begrænser din bevægelsesfrihed.
  • Håndværker/anlægsgartner/landmand/postbud/etc.: Hvis du skal arbejde udenfor på en iskold vinterdag, vil du takket dig selv for, at du har iklædt dig et behageligt sæt opvarmet undertøj.

Uanset hvad du bruger naturen til, kan let undertøj med varme være med til at gøre en stor forskel på en kold dag.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er undertøj med varme?

Undertøj med varme er designet til at holde dig varm i koldt vejr. Det er typisk lavet af lette, åndbare og varmeisolerende materialer og har indlejrede varmeelementer. Disse varmeelementer kan være lavet af forskellige materialer, såsom karbonfibre eller metalliske varmetråde, der er designet til at generere varme, når elektrisk strøm passerer igennem dem. Undertøj med varme kan have forskellige varmezoner, såsom ryg, bryst og mave for at levere varme til kroppens mest følsomme områder. Nogle undertøjsprodukter med varme kan styres af en fjernbetjening, så du kan justere varmeniveauet efter behov. Undertøj med varme er særligt nyttigt til udendørs aktiviteter i koldt vejr.

Hvordan virker undertøj med varme?

Undertøj med varme fungerer ved hjælp af indlejrede varmeelementer, der typisk er drevet af batterier eller en powerbank. Disse varmeelementer kan være lavet af forskellige materialer, såsom karbonfibre eller metalliske varmetråde, der er designet til at generere varme, når elektrisk strøm passerer igennem dem. Nogle undertøjsprodukter med varme kan styres af en fjernbetjening, så brugeren kan justere varmeniveauet efter behov. Undertøj med varme er særligt nyttigt til udendørs aktiviteter i koldt vejr, hvor det kan hjælpe med at holde kroppen varm og forhindre hypotermi.

Hvor længe holder undertøjet sig varm?

Præcist hvor længe elopvarmet undertøj holder sig vamt kommer an på den enkelte model, så her kan det betale sig at klikke ind på de enkelte produkter og læse mere. Som regel vil du dog kunne forvente at få over 5 timers varme ud af dit opvarmede undertøj, hvis du bruger den laveste varmeindstilling, og 2 timer, hvis du bruger den højeste. Hvis du skal være ude i koldt vejt i mange timer, kan det derfor give god mening at investere i en et ekstra batteri/powerbank.

Hvem kan bruge undertøj med varme?

Alle, der har brug for lidt ekstra varme, kan bruge det. Hvis du ofte befinder dig i en situation, hvor du fryser og har svært ved at få varmen, er opvarmet undertøj det helt rette valg for dig. Det kan både være dig, der arbejder udenfor som håndværker, gartner eller lignende, eller dig, der bruger din fritid i naturen som jæger, fisker, campist, skiløber og så videre og ikke vil lade dig begrænse af koldt vejr.

Kan undertøj med varme vaskes?

Ja, du kan sagtens vaske dit undertøj med varme i vaskemaskinen. så længe du husker at fjerne batteriet, inden du smider tøjet i maskinen. Så er det ligesom at vaske normalt tøj. Du skal være opmærksom på, at det meste undertøj med varme skal vaskes på skåneprogram ved 30 grader, så du kan have glæde af det i mange år. Dette er dog intet problem, da flere mærker giver undertøjet en antibakteriel overfladebehandling. Husker du disse tips, kan du vaske dit undertøj med varme så ofte, det er nødvendigt.