Veste med varme

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Veste med varme giver ekstra komfort i koldt vejr

Hvis du ofte opholder dig udenfor i forbindelse med jagt eller andre aktiviteter i det fri, kender du helt sikkert til fornemmelsen af at være iskold fra top til tå. Efter mange timer i køligt vejr kan det være svært at holde varmen, selvom du er pakket godt ind, og det kan tage lang tid at få varmen tilbage i kroppen, når du kommer hjem igen. Oplever du dette jævnligt, kan det betale sig at kigge efter alternativer til dine traditionelle outdoor-beklædningsdele.

Du kan f.eks. overveje at investere i en varmevest, altså en vest med indbygget varme. En vest med varme vil give dig helt nye muligheder for at holde dig varm, selvom der er godt gang i vintervejret enten herhjemme eller i udlandet. Den sørger nemlig for at holde din overkrop varm længe takket være de indbyggede varmelegemer.

Lyder det som noget for dig? Så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig et stort udvalg af outdoor-tøj med elvarme, hvori veste med varme til herre og dame indgår. Læs videre og find ud af, hvordan de fungerer, inden du vælger dig en model og størrelse, så du får den helt rette vest med varme.

Smart teknologi og velvalgte materialer

En vest med elektrisk varme ligner til forveksling en almindelige outdoor-vest. De smarte veste med varme er nemlig designet til at minde om de veste, du kender og måske allerede ejer. Det betyder, at de er lavet i gode materialer, der er holdbare og slidstærke. Mange varmeveste er lavet af materialer som polyester og polyamid, der er modstandsdygtige, lette og åndbare. Ydersiden er overfladebehandlet, så den er vandafvisende.

En opvarmet vest fungerer på den måde, at varme spredes over din overkrop fra de indbyggede varmelegemer, der er placeret på front og bag. Det betyder, at du kan nyde godt af en behagelig varm fornemmelse over hele overkroppen. Varmelegemerne består typisk af små fibertråde, som opvarmes, når de modtager elektricitet. Trådende er så små og fine, at du ikke ville kunne mærke dem, og du skal derfor ikke være bekymret for at få en kluntet vest, der er svær at bevæge sig i.

De indbyggede varmelegemer får strøm fra et medfølgende batteri, som skal tilsluttes vesten via et USB-stik. Batteriet minder om en powerbank, og den kan placeres i en inderlomme på vesten. Når batteriet er tilsluttet, kan du betjene vestens varmefunktioner via en knap, der er let tilgængelig. På nogle modeller vil knappen sidde på brystet, så du altid nemt kan justere den med et enkelt tryk. Andre modeller kan endda styres via en mobil-app.

Ved hjælp af knappen eller appen kan du altså tænde og slukke for varmen efter behov. Du kan dermed vente med at få ekstra varme, indtil du kommer ud i kulden, eller indtil du begynder at fryse. Du kan også nemt slukke for varmen igen, hvis du går fra stillesiddende til aktiv og kommer til at svede. Fra betjeningspanelet kan du også skifte mellem forskellige varmeindstillinger, så du kan skrue op eller ned fra varmen afhængigt af dine behov.

Med et fuldt opladet batteri får du mange timers varme i din vest med varmeelement, men batterilevetiden afhænger selvfølgelig af, hvilken varmeindstilling du vælger. Heldigvis er batteriet nemt at oplade igen. Det skal nemlig bare sættes i en stikkontakt med det medfølgende USB-kabel, og så er du klar til at komme ud i kulden igen efter få timer.

En vest med varme kan spare dig for et lag tøj

Hvis du er vant til at opholde dig i det fri i forbindelse med diverse udendørs aktiviteter, er du helt sikkert også vant til at klæde dig på efter lag-på-lag princippet for at være i stand til at holde varmen i koldt vejr. Det kan være tidskrævende at komme i de mange lag, ligesom det også til en vis grad kan begrænse din bevægelsesfrihed, når du skal pakker dig godt ind.

En vest med varme kan dog hjælpe med at tilføje ekstra varme til kroppen og kan derfor reducere behovet for et ekstra lag tøj. Det afhænger selvfølgelig af temperaturen og dit aktivitetsniveau, men en vest med varme er en rigtig god måde at tilføje ekstra varme på i kolde og våde omgivelser, hvor du måske har brug for at holde kroppen varm, men ikke ønsker at have for meget tøj på, så din bevægelsesfrihed begrænses.

Hvis det er meget koldt, og du ikke er meget aktiv, kan det dog være nødvendigt med et ekstra lag tøj for at holde sig varm. Heldigvis fylder en vest med varme ikke meget, så du kan sagtens bruge den under en vand- og vindtæt skaljakke.

Til alle typer ophold under åben himmel

Du behøver ikke være seriøs jæger for at investere i en vest med varme. Vestene er for alle, der opholder sig i det fri og gerne vil have mulighed for at holde varmen med en simpel og lækker vest med varme.

Det kan derfor være en god mulighed for normale mennesker, der skal ud med hunden eller barnevognen i al slags vejr, eller for dig, der arbejder udenfor året rundt og gerne vil gøre jobbet lidt mere komfortabelt. En vest med varme vil også være en god investering for dig, der har en stor ejendom, hvor haven skal passes, eller hvor dyrene fodres, hvorfor du er udenfor hver dag året rundt.

En vest med varme er naturligvis også et godt valg for alle, der dyrker en form for fritidsaktivitet i det fri. Det kan som nævnt være jagt, hvor en vest med varme både vil sikre dig en komfortabel oplevelse og masser af bevægelsesfrihed i det kolde vejr.

Det kan også være relevant for dig som fisker, der står eller sidder stille ved kysten eller på din båd gennem mange timer. Ligesom en vest med varme kan være rigtig god for en, der skal på vandretur i naturen og gerne vil klædes let på uden at fryse.

Mulighederne med en vest med varme er med andre ord mange, og du bør derfor overveje at investere i en, hvis du har problemer med at holde varmen i den ene eller den anden sammenhæng.

Veste i høj kvalitet til gode priser

Når du køber en el-varmevest som f.eks. en Deerhunter vest med varme eller en vest fra et af vores andre brands, får du en vest med varme i høj kvalitet, der som nævnt til forveksling ligner en helt normal outdoor-vest med praktiske lommer. Du får med andre ord en vest, der giver dig god komfort og isolering omkring overkroppen, mens den holder dine arme frie, så du har masser af bevægelsesfrihed.

Vores opvarmede veste er lavet i samme gode materialer som vores andre outdoor-veste, og de er derfor slidstærke og lækre at have på. Den eneste forskel er således bare, at du får ekstra varme med i prisen. Fordi vores varmeveste ligner helt normale veste, kan de dog også sagtens bruges, når du ikke har brug for den indbyggede varme.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker en vest med varme?

En vest med varme har integrerede elektriske varmeelementer i stoffet. Disse varmeelementer er ofte lavet af tynde, fleksible ledninger eller kulstof-fibertråde, der er vævet ind i stoffet. Når strøm fra et batteri eller powerbank, som typisk er placeret i en lomme på vesten, sendes gennem varmeelementerne, genererer de varme ved at omdanne elektrisk energi til termisk energi. Varmen spredes jævnt over vesten og holder dig varm. Varmeniveauerne kan justeres ved hjælp af en knap, fjernbetjening eller mobil-app, så du kan vælge den ønskede temperatur. Varmeveste er populære blandt outdoor-entusiaster, sportsudøvere og dem, der arbejder meget ude, da de tilbyder en effektiv og behagelig måde at holde sig varm på uden at være afhængig af tunge lag tøj.

Hvad kan en vest med varme bruges til?

En vest med varme kan bruges til alle former for aktiviteter i det fri, hvor det kan være rart med lidt ekstra varme. Hvis du ofte fryser, når du er udenfor, vil en varmevest være en god investering, uanset om du er hundelufter, landmand eller anlægsgartner. En vest med varme er oplagt til alle former for aktiviteter i naturen som f.eks. jagt, fiskeri, camping, vandring og meget andet.

Kan en vest med varme holde mig varm?

En vest med varme er rigtig effektiv, når det kommer til at holde din overkrop varm. Med de indbyggede varmeelementer får du en dejlig varm fornemmelse omkring ryg og bryst, og en varmevest kan derfor bruges til at holde dig varm under mange slags outdoor-aktiviteter. Derfor giver en vest med varme dig også mulighed for at skære ned på andre lag i din beklædning, så du får mere bevægelsesfrihed.

Hvor længe kan en vest med varme holde strøm?

Det er forskelligt fra model til model, hvor længe batteriet i din vest med varme aktivt varmer. Batterilevetiden afhænger også af, hvilken varmeindstilling du vælger. Hvis du f.eks. vælger en varmevest fra Deerhunter, får du en forventet varmetid på 3 timer ved den laveste indstilling, mens du ikke får helt så lang tid, hvis du vælger en højere temperatur (ca. 1,5-2 timer). Hvis du skal være ude i mange timer ad gangen, kan det derfor give mening at investere i et ekstra batteri/powerbank, så du har mulighed for at holde dig varm længere.

Kan en vest med varme til outdoor vaskes?

En vest med varme kan vaskes i din vaskemaskine på lige fod med dit andet overtøj. De indbyggede varmelementer kan sagtens klare at komme i maskinen igen og igen, men du skal altid huske at tage dit batteri ud, inden du går i gang med at vaske. Vælger du et skåneprogram på 30 grader, kan du vaske din varmevest lige så ofte, det er nødvendigt. På den måde kan du have glæde af den i mange år.