Emaljetallerkener

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Praktiske emaljetallerkener til dine outdoor-måltider

En emaljetallerken er mere end blot en smuk tilføjelse til dit velvalgte outdoor-udstyr – den er nemlig både praktisk og holdbar. Uanset hvilken outdoor-aktivitet, du bedst kan lide, kan den altså være et godt valg, hvis du ofte indtager dine måltider udenfor. For at give dig en bedre forståelse for hvorfor, vil vi dykke ned i emaljens verden, udforske dens fantastiske egenskaber og fremhæve de mange fordele, der gør disse tallerkener til et uundværligt stykke grej.

Det særlige ved emalje

Emaljetallerkener fremstilles ved at belægge stål med et lag af emalje, som er pulveriseret glas. Når tallerkenen i stål er blevet belagt med emalje, brændes den ved en temperatur på 850 grader, så glasemaljen hærder. Processen og det glasagtige lag giver en emaljetallerken dens karakteristiske, skinnende udseende, forøger holdbarheden og gør den særligt egnet til udendørsbrug.

Emalje er nemlig utrolig slidstærkt og kan faktisk holde i flere generationer. De kendte Madam Blå-kaffekander, som mange lader gå i arv, er et godt eksempel på det. Investerer du i en emaljetallerken af høj kvalitet, kan du altså nyde godt af den i mange år.

Fordelene ved emaljetallerkener

Outdoor-tallerkener af emalje er meget hårdføre og kan modstå både ridser, stød og høje temperaturer. Sammenligner man med traditionelle tallerkener er det ikke svært at forstå, hvorfor de er blevet sådan et hit blandt vandrere, campister og andre friluftsentusiaster. De robuste tallerkeners evne til at håndtere høje varmegrader, gør dem også til et optimalt valg til brandvarm bålmad.

I forhold til en traditionel keramiktallerken, er en emaljetallerken, på grund af dens robuste belægning og relativt lave vægt, både lettere og mere transportabel. De kan desuden let ligge løst i en rygsæk uden problemer, fordi emaljetallerkener er solide og kan tåle stød. De er dermed meget mindre tilbøjelige til at blive beskadiget under transport end en almindelig tallerken.

Til sidst er en outdoor-tallerken af emalje også nem at gøre ren, da du simpelthen bare kan tørre den af med en klud. Det gør den til et praktisk valg til outdoor-ture, hvor der ikke altid er adgang til gode opvaskeforhold. Alle de fordele, en emaljetallerken tilbyder, får du naturligvis også i et robust emaljekrus.

Vælg mellem flade og dybe outdoor-tallerkener

Vores udvalg af flade og dybe emaljetallerkener er designet til at opfylde forskellige behov, når du spiser i det fri. Flade tallerkener er ideelle til retter som steaks, grøntsager, rugbrødsmadder og sandwich, mens dybe tallerkener eller emaljeskåle er perfekte til supper, gryderetter, pastaretter og morgengrød.

Uanset om du vandrer, camperer eller bare holder af at nyde et måltid i det fri i ny og næ, er en flad eller dyb emaljetallerken fra vores udvalg et rigtig godt valg. Investerer du i en af dem, kan du være sikker på, at du får et holdbart og praktisk stykke spisegrej, du kan have glæde af i mange år.

Du kan selvfølgelig også bruge dem derhjemme. Hjemme i dit køkken kan de for eksempel bruges til opbevaring af mad i både køleskab og fryser, samt til at nyde varme og kolde måltider fra. Da de er opvaskemaskine-egnede, er rengøringen nem og bekvem. Det eneste, du i princippet ikke må gøre med din emaljetallerken eller -skål, er at sætte den i mikrobølgeovnen.