Grillkurve til bål og grill

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Lav lækker mad med en grillkurv til bål og grill

Når du har styr på dit smarte stormkøkken og basale båludstyr, som tændstål, spatel og grilltang, kan det være lækkert med noget mere specialiseret grej, der gør det let og sjovt at lave outdoor-mad. Her kunne en såkaldt grillkurv være et godt bud på dit næste køb. Grillmad er nemlig så lækkert, at det fortjener at blive til hverdagsmad!

Hvad er en grillkurv?

Modsat en grillrist, der som bekendt sættes fast på din grill, er en grillkurv mobil. Den består af to riste, som du samler omkring din mad, så det ikke kan falde ud. Når din mad sidder fastspændt mellem de to riste på denne måde, bliver det enormt let at vende maden. Du kan nemlig bare vende selve grillkurven, som ikke er specielt tung. Du slipper altså for at bøvle med at komme for tæt på bålets flammer, hvis du skal vende din outdoor-mad med en tang.

Du kan også bruge din grillkurv på din elektriske grill eller kulgrill hjemme i baghaven. På kulgrill og åbent bål, hvor den direkte varme kan være ujævn, er grillkurven fiks, da du let kan flytte rundt på den og sikre en jævn stegning. Nogle grillkurve kan endda skilles ad og bruges som to separate grillriste. Der er altså rig mulighed for at få brugt din grillkurv på forskellige måder!

Sådan laver du outdoor-mad med dit nye grej

Det er utroligt let at lave lækker mad ved bålet eller grillen, når du har en grillkurv.

Start med at smøre grillkurven med lidt fedtstof, så du er sikker på, at dit kød eller grøntsager ikke brænder fast. Luk herefter grillkurven sammen omkring maden, så den ikke falder ud og lander i bålet eller på grillen. Når du har gennemgået disse to trin, er du sådan set klar til at tilberede din udvalgte outdoor-mad.

Alt efter modellen kan grillkurvens skaft være lavet af enten træ eller metal. Er det lavet af metal, skal du huske at få dine grillhandsker med i rygsækken, så du undgår at brænde dine fingre, når du skal lave mad.

Hvad kan du tilberede i en grillkurv?

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke madvarer du kan tilberede i din nye grillkurv.

Du kan for eksempel bruge den til at grille kød som kylling og bøffer, så de får en lækker sprød stegeskorpe. Samtidigt får kødet de karakteristiske grillmærker, du kender fra en god grillpande. Der er masser af muligheder for, hvordan du kan grille dit kød, og du kan endda lave salte lækkerier som bacon og stegt flæsk i grillkurv, når du har fået lidt træning. Du kan selvfølgelig også bruge din grillkurv til fisk uden at bekymre dig om, hvorvidt det skrøbelig kød skulle disintegrere.

Grillkurve fungerer også rigtig godt til at lave grill-klassikere som pølser, så hele familien kan være med til at nyde grillmagien. Du kan også snildt lave grøntsager som aubergine, squash, peberfrugter, asparges, kartofler og majs i din grillkurv, men husk at skære grøntsagerne over først, så du kan lukke grillkurven omkring dem.

Som en sidste mulighed kan vi nævne, at du faktisk også kan lave lidt anderledes grillmad som toast og panini i din grillkurv! Så uanset om du og dem, du er på vandre- eller jagttur med, er mest til kylling, fisk, grøntsager eller parisertoast, skal I uden tvivl nok få lavet noget lækkert bålmad i grillkurven.

Vedligehold dit outdoor-udstyr

Som med alt andet outdoor-udstyr kræver en grillkurv rengøring og vedligeholdelse, hvis du vil bruge den gang efter gang. En kurv til grill og bål bliver oftest fremstillet af materialer som aluminium eller stål og kan derfor rengøres med vand og sæbe. Starter du med at fjerne eventuelle madrester med en lidt hård grillbørste, når grillkurven er afkølet, tager rengøringen ingen tid. Hvis ikke din grillkurv er lavet af rustfrit stål er det vigtigt, at du får tørret den godt af, inden du stiller eller pakker den væk. Ellers er der risiko for, at den med tiden vil begynde at ruste.