Tatonka

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Tatonka – outdoor-udstyr i tysk kvalitet

Outdoor-mærket Tatonka har i mere end 30 år udviklet produkter til dig, der elsker at bruge din tid i naturen. Det er en tysk familieejet virksomhed med hovedsæde i Dasing tæt på Augsburg i Tyskland. I 1993 blev Tatonka skabt og registreret globalt, og kun et år efter blev den store virksomhed Mountain Sport GmbH fra 1980 til Tatonka GmbH, hvilket gjorde Tatonkas tilstedeværelse på outdoor-markedet meget større. Det er også i Mountain Sports eget produktionsanlæg i Vietnam, at Tatonka produkterne fremstilles i dag.

Hos Tatonka handler det ikke kun om det færdige produkt og salget til kunderne rundt omkring i verden. Social bevidsthed er nemlig en stor del af virksomheden. Siden 2011 har fabrikken derfor været certificeret med SA8000-standarden, der bekræfter deres sociale ansvarlighed som arbejdsgiver. Medarbejderne i både Vietnam og Tyskland har også haft arbejdsforhold efter europæiske standarder fra starten for at sikre høje sociale standarder for alle i virksomheden. Du kan derfor med god samvittighed vælge Tatonka – det er lig med god kvalitet i alt fra medarbejderforhold til de færdige produkter.

Bisonen som symbol for mærkets identitet

Siouxindianerne har et ord for bison: Tatonka. Med inspiration fra filmklassikeren Danser med Ulve, hvor en speciel scene med en flok bissende bisoner ikke kan andet end at indprente sig i ens hukommelse, valgte mærket ordet som det navn, der skulle repræsentere dem som outdoor-mærke. For Tatonka står navnet for natur, frihed, vildmarken, styrke og viljen til at gå egne vegne – og det er lige det, mærket identificerer sig med.

Fokus på høj kvalitet og lang produktlevetid

Når det kommer til Tatonka produkter, er der én ting, der gælder: Det er ikke nok bare at være den bedste. Den høje standard skal nemlig vedligeholdes, og det sker kun ved hele tiden at fokusere på at finde de bedste materialer og udvikle nye produkter. På den måde er du sikker på, at du altid får det bedste af det bedste.

Tatonka bruger kun højkvalitetsmaterialer fra velkendte underleverandører. De har arbejdet med de samme leverandører i flere år for at kunne stole fuldt ud på, at kvaliteten altid er i orden. Når de sætter deres navn på et produkt, er det nemlig kun, når de er sikre på, at du som kunde kan regne med det.

Men kvalitet er ikke det eneste, der er vigtigt for Tatonka. Også produkternes holdbarhed er en mærkesag. Derfor fokuserer mærket på reparation frem for at smide produktet væk, hvis det skulle gå i stykker. Knækker et spænde på din Tatonka rygsæk, eller mister du en teltpæl i en voldsom storm, behøver du ikke smide det hele væk og købe nyt – i hovedkvarteret i Dasing er der altid et stort lager af reservedele til både gamle og nye produkter. Det er med til at øge levetiden for produkterne.

Tatonka rygsække og telte

Tatonka er særligt kendt for deres telte og rygsække, som er blandt de bedste på outdoor-markedet. En fællesnævner for de to kategorier er, at du ikke behøver imprægnere produkterne, fordi alle deres materialer allerede har en belægning. Du kan altså tage både telte og rygsække i brug, så snart du får dem hjem, uden du skal klare en masse praktisk først. Besøg vores side med Tatonka telte, hvis du vil vide mere om de solide telte.

Tatonka rygsække

Der findes en Tatonka rygsæk til enhver tur og rygtype. Du finder modeller til både mænd, kvinder og børn, for der er forskel på, hvilke behov kroppene stiller til rygsækken. Mere specifikt har kvinder for eksempel brug for mere afrundede skulderstropper, mere konkave hoftebælter og blødere polstring end mænd på grund af de anatomiske forskelle der er mellem kvinder og mænd.

Og det er netop bæresystemet, der gør den store forskel på de forskellige Tatonka rygsække. En rygsæk skal vælges med udgangspunkt i formålet og tilpasses efter den person, der skal bære den. Hvis du skal bruge din Tatonka rygsæk til lange ture med meget vægt, skal du gå efter X1-bæresystemet, mens lettere ture kan klares med V2-systemet. Skal du bruge rygsækken til aktiviteter, der kræver mere bevægelse, kan du gå efter det nye X Vent Zero-bæresystem.

X1-rygsække er lavet til lange ture og tunge byrder over 25 kg. Systemet har en X-formet opbygning, der blandt andet fører en del af vægten fra ryggen til hofterne, så du kan bære den tunge rygsæk i længere tid ad gangen. V2-rygsække er lavet til byrder på op til 25 kg og er mere fleksibelt i brug, samtidig med at de effektivt overfører vægten til hoftebæltet. X Vent Zero-systemet giver dig maksimal kontrol over din Tatonka taske og god ventilation, fordi der er minimal kontakt med ryggen.

Du kan også se vores samlede udvalg af telte og rygsække/tasker.

Andre populære brands med tasker, rygsække og telte