Æbleskivepander

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Skab hygge udendørs med en god æbleskivepande

I mange danske hjem er det ikke rigtig jul før den gammeldags æbleskivepande i støbejern er blevet fundet frem, og de små lækkerier er blevet bagt og nydt med syltetøj, sukker og andet godt. Men vidste du, at du kan lave æbleskiver over bål, og at panden kan bruges til meget andet? Det giver mulighed for at bruge panden både ude og inde – og det, året rundt.

Et velvalgt materiale, der sikrer et godt resultat

En æbleskivepande til bål adskiller sig ikke nødvendigvis fra en klassisk én til køkkenbrug. Hvis den er lavet af smede- eller støbejern og har en flad bund, kan du godt bruge den på både komfuret og over bålet. Jernet, som panden er lavet af, kan nemlig sagtens holde til den intense varme, bålets flammer afgiver, og er desuden fantastisk til at fordele varmen jævnt. Det holder desuden længe på varmen. Jernpander har altså mange fordele.

Æbleskivepander i jern kan enten bruges både direkte i ilden eller over indirekte varme, alt efter om der er tale om model uden eller med emalje. Indirekte varme til emaljerede jernpander kan du skabe ved at bruge et bålstativ eller en stegeplade over bålet. Æbleskivepander i støbejern er det mest klassiske valg. Selvom støbejern er lidt tungere end smedejern, kan pander af denne type være lettere at bruge, da smedejern kræver lidt mere finesse eller fedtstof.

Oplev de mange muligheder med den bedste æbleskivepande

Med en stor æbleskivepande er det nemt at lave lækre æbleskiver til mange mennesker på én gang. De fleste kender naturligvis de søde æbleskiver, som ofte nydes op til jul, men det er også muligt at lave en salt udgave med fyld af ost, bacon eller laks.

Selvom panden er opkaldt efter netop denne ret, kan du også lave mange andre typer mad i æbleskivepanden. Du kan f.eks. lave små, runde frikadeller eller falafler, mini-omeletter med fyld som svampe, løg og peberfrugt, kartoffelrøsti, donutkugler eller små tærter. Der er altså rig mulighed for at eksperimentere med forskellige retter og opskrifter.

Får du brug for mere udstyr til dine kulinariske udfoldelser ved bålet, behøver du ikke lede længe. Vi har nemlig masser af godt båludstyr. Vi har naturligvis også mange forskellige lygter, hvis du har brug for lidt mere lys, og dejligt varme trøjer skulle du mangle en til outdoor-garderoben. Skulle du have spørgsmål til nogle af produkterne i forbindelse med dit køb, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os i livechatten, på info@friluft.dk eller på tlf. 61 41 00 62.