Korte gummistøvler

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Praktiske korte gummistøvler til herrer og damer

De mest praktiske sko, du kan eje i et regnfuldt land som Danmark, er gummistøvler. Det gælder især, hvis du er outdoor-typen, der ikke holder dig indendørs, bare fordi det regner. Gummistøvler er designet til at give fuld beskyttelse mod regn, sne og mudder, og de er således helt uundværlige, når du skal gåtur med hunden, ordne noget i haven, på lejrtur eller bevæge dig fra A til B gennem regn og mudderpøle.

Gummistøvler kommer i mange forskellige design og stilarter, og her på siden har vi samlet den type, der er udformet med kort skaft. Korte gummistøvler har de samme gode egenskaber som lange gummistøvler, de har bare et kortere skaft og vejer mindre. Her på siden kan du finde et bredt udvalg korte gummistøvler til kvinder og mænd fra blandt andet det populære danske brand Gateway1, som specialiserer sig i funktionelt fodtøj til jagt og outdoor.

Fordele ved gummistøvler med kort skaft

Om du skal vælge et par gummistøvler med kort eller langt skaft, er mest af alt en smagssag og afhænger af, hvad du skal bruge dem til. Begge typer gummistøvler har deres fordele, og her kan du læse mere om, hvornår en kort gummistøvle er det bedste valg:

  • En kort gummistøvle vil typisk veje mindre end en lang gummistøvle, fordi du sparer på vægten af skaftet. Det betyder også, at en kort gummistøvle vil tynge dig mindre på gåture, og du derfor kan gå længere i dem uden at blive træt.
  • Det korte skaft gør også korte gummistøvler nemmere og hurtigere at komme i end lange gummistøvler. En kort gummistøvle er således et godt valg til dig, der har travlt med at komme ud ad døren.
  • Med et par korte gummistøvler slipper du for et langt skaft, der klæber sig fast om din læg. Du får således mere bevægelsesfrihed og luft til dine ben og fødder, hvilket især er rart på varme dage, hvor det også regner.
  • En kort gummistøvle fylder mindre på skohylden og i rygsækken end et med højt skaft. Det kan gøre en stor forskel, hvis du ikke har meget plads i enten hjemmet eller oppakningen, når du er på farten.

Vælg det rette design og pasform

Størstedelen af vores gummistøvler med kort skaft er fremstillet af vulkaniseret naturgummi, som giver en vandtæt, stærk og holdbar konstruktion, der kan holde til det meste. Vulkaniseret gummi har desuden den fordel, at det er let og fleksibelt, hvilket giver god komfort på vandrestien eller under havearbejdet.

Nogle modeller er også foret for at optimere støvlens isoleringsevne og komfort. Det betyder, at du i vores sortiment kan finde korte gummistøvler, der kan holde dine fødder varme og tørre i temperaturer langt under frysepunktet. Der er naturligvis også modeller uden for, der egner sig bedre til de varme sommermåneder. Før du investerer i en kort gummistøvle, er det derfor vigtigt, at du tænker over, hvilken årstid og klima du skal bruge støvlerne i, så du ikke ender med et par, der er enten for kolde eller varme.

Når du skal vælge, hvilken kort gummistøvle der passer bedst til dine behov, bør du også overveje sålmønsteret. Gummistøvler er generelt designet med et sålmønster, der står godt fast på våde og glatte overflader, men der findes nogle modeller, som er specielt designet til mere krævende terræn. Her vil en kort gummistøvle med et ekstra profileret sålmønster klare sig bedst i varieret og ujævnt terræn såsom sand, jord og mudder.

Derudover skal pasformen være i top. Husk, at gummistøvler ikke skal sidde nær så tæt som almindelig sko, da der skal være luft og plads til at fødderne kan hæve i løbet af dagen. Sidder dine gummistøvler for stramt, vil du hurtigt komme til at fryse, også selvom du er aktiv. Det gælder både korte gummistøvler til voksne kvinder og mænd. En kort gummistøvle til herrer vil ofte være bredere i foden end en kort gummistøvle til damer, hvorfor det er en god idé at vælge den støvle, der passer til dit køn for at på den bedste pasform.

Køb korte gummistøvler til vandring, camping og hverdag

En kort gummistøvle vil oftest være det bedste valg til vandring og andre aktiviteter, hvor du skal gå langt. De er nemlig ikke lige så tunge for fødderne og fylder mindre i oppakningen. En kort gummistøvle er også superpraktisk, hvis du skal gå på vådt underlag såsom på våde skovbunde eller en mudret campingplads, hvor du ikke går decideret i vand. Skal du krydse floder eller fiske ved strandkanten, vil et par gode lange gummistøvler give bedre beskyttelse.

Det kan også være, at en kort gummistøvle ikke er sagen. I det tilfælde kan du finde vores fulde udvalg af højkvalitets gummistøvler her. Når du har fundet den gummistøvle, som passer bedst til dine behov og præferencer, kan du købe den lige på Friluft.dk. Vi har nogle af markedets bedste priser, og vi disker jævnligt op med nye tilbud, så der er gode chancer for at finde et par gode korte gummistøvler til en god pris.