LOWA

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

LOWA støvler og sko – god pasform, innovativt design og høj kvalitet

Det vigtigste ved et par gode vandrestøvler er, at du kan trave gennem alverdens terræn med komfortable og støttede fødder. Netop det er det bayerske mærke LOWA kendt for. LOWA producerer sko og støvler med en perfekt balance mellem kvalitet og pasform, der kommer af et innovativt design og navnebeskyttede teknologier – og ekspertisen går mange år tilbage.

Fra landsbysskomager til verdensomspændende producent

Historien startede allerede i 1923, da den bayerske skomager Lorenz Wagner grundlagde LOWA og begyndte at producere tunge arbejdssko til sine naboer i den lille landsby Jetzendorf. Derfra gik det fremad med produktkategorier som alpinstøvler, skistøvler og hverdagssko. I 1982 blev den første LOWA vandrestøvle produceret og lidt over et årti efter så de første letvægts vandrestøvler dagens lys – i 1995.

I dag producerer LOWA næsten tre millioner par sko om året, og kvaliteten er stadig i højsædet – faktisk i så høj grad, at mærket i 2008 fik den ansete ISO 9001:2008 standard, der auditeres hvert år for at sikre den høje status.

Produktkategorierne bliver også større og større, og du finder meget mere end solide vandrestøvler i udvalget fra LOWA. Find bland andet LOWA støvler og sko til backpacking, vandring, koldt vejr og blandet terræn. Nogle gange er et par mindre og lettere vandresko en god løsning til kortere ture eller hverdagsbrug, og derfor finder du også LOWA vandresko og sko til både hverdag, gåture og let terræn.

Teknologier og egenskaber

Med al den tid vi i stigende grad bruger udenfor, står det mere og mere klart, at fodtøj ikke bare er fodtøj. Vi bruger lette sko til den hurtige gåtur i hverdagen og solide, støttende støvler til weekendens lange vandretur, og måske et helt tredje par til løbeturen og på arbejdet. Derfor har LOWA udviklet et væld af forskellige teknologier til deres sko og støvler, så hvert par bliver skræddersyet til det formål, du skal bruge dem til.

Forskel på dame- og herremodeller

Ingen fødder er ens, men der er generelt en markant forskel på herre- og damefødder. Derfor laver LOWA specifikke modeller til kvinder. Ved første øjekast vil du ikke se den store forskel mellem en herre- og damemodel, men så snart du tager skoen eller støvlen på, kan du mærke den.

LOWA vandrestøvler til kvinder har en særlig polstret pløs, der ved hjælp af din kropsvarme tilpasser sig efter vristen og skinnebenet – så bliver pløsen, hvor den skal være. De er også lavet med specielle læster, der er smallere i hælen og over fodballen. Midtersålen er også mere fleksibel, så du får god affjedring, når du går, indersålen er lavet af blød, viskoseelastisk skum og ydermaterialet er smidigt, hvilket alt i alt giver dig en støvle, der er komfortabel og tætsluttende.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du som kvinde ikke kan vælge en herremodel eller omvendt – det hele handler om, hvad der føles bedst for dine fødder. Har du som kvinde brede fødder, kan et par LOWA støvler til herre være det bedste valg, så de sidder helt som de skal om lige præcis dine fødder og ankler.

Forskellige læster

Den særlige læst til kvinder er ikke den eneste læstetype i sortimentet af LOWA støvler. Der findes både smal, bred og XL læst, der skaber hver deres form på støvlen – det er omkring forfoden og fodballen, du især mærker forskellen på læsterne.

Teknologien er baseret på mærkets mere end 90 års erfaring med sko og er blevet udviklet og tilpasset over lang tid, så støvlen sidder helt perfekt om din fod med den ideelle balance mellem støtte og fri bevægelsesfrihed. Fælles for alle læsterne i LOWA støvler er, at din fod i støvlens midterområde placeres på den bedst mulige måde, at der er god støtte i hælen og god plads foran, så du kan bevæge dine tæer både op og ned og samtidig lade dem ånde.

Holdbare materialer og solide konstruktioner

Der er mange teknologier i spil, når det kommer til en støvles konstruktion. LOWA vandrestøvler og -sko er først og fremmest lavet af praktiske og holdbare materialer. De fleste modeller har en GORE-TEX® membran på oversiden, der holder dine fødder tørre. Nogle modeller indeholder også et særligt GORE-TEX® materiale, der gør dem ekstra åndbare.

En af de smarte navnebeskyttede LOWA-teknologier er mærkets eget X-lacing® system, der holder pløsen på plads både horisontalt og vertikalt og sørger for, at den ikke presser ind og irriterer på oversiden af foden. I samme boldgade findes også LOWA FLEX®, der er en anden type snøresystem, hvor snørerne trådes gennem nogle særlige, individuelle snøreøjer, der sikrer, at de nemt kan trækkes hele vejen til tåområdet uden at trykke de forkerte steder og uden at rykke på pløsen.

Også sålerne og selve støvlens konstruktion bærer præg af mærkets ekspertise. Vælg for eksempel et par LOWA støvler med en LOWA-MONOWRAP® ramme, der giver foden optimal støtte hen over midtersålen – lige præcis de områder der udsættes for mest belastning under for eksempel en krævende vandretur. Rammen er desuden lavet af et særligt PU-skum, der giver en god affjedring og et sikkert og stabilt fodfæste.

Du finder også mange VIBRAM® såler i LOWA støvler og sko. Kig for eksempel på Vibram® Apptrail, der er en sål lavet til vandring med et fremragende greb om belægningen under dig. Den er en anelse bredere for at give en større kontaktflade og let hævet foran, så du får god friktionsmodstand ned ad bakke.

Find mere godt fodtøj her:

Gateway1 gummistøvlerJagtstøvlerGummistøvler til jagtLundhagsSeelandSnugpak