Kaffemaskiner

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Kaffemaskiner til outdoor-brug

Vi kender alle ordsproget “uden mad og drikke duer helten ikke”. Selvom der muligvis er noget om snakken, er der nok mange, der kan blive enige om, at det dagens første kop kaffe, der virkelig er vigtig! Derfor skal du selvfølgelig have grej til kaffebrygning med dig – for eksempel en klassisk perkolator, der sørger for frisk kaffe over bålet nemt og hurtigt.

Behovet for morgenkaffen gælder, uanset om der er tale om en hektisk mandag inden arbejde eller en weekendmorgen, hvor du ønsker at nyde naturen og få en god start på dagen. Og tilbringer du meget tid i naturen, er du nok vant til at lave outdoor-mad på bål eller spritbrænder, så du har samlet et velassorteret stormkøkken med forskellige gryder og pander allerede.

Når du på denne måde er dækket ind med “need to have”-udstyr, er det tid til at kigge nærmere på “nice to have”-grej som en outdoor-kaffebrygger. Når du ved, at der er en varm kop kaffe i vente, bliver morgenen efter en nat i naturen bare endnu bedre.

Gode overvejelser inden du vælger din nye udendørs te- og kaffemaskine

Vi har te- og kaffemaskiner til udendørs brug over bål eller kogesæt fra anerkendte mærker som Esbit og Petromax. Derfor kan du være helt sikker på, at kvaliteten er i orden. Men der er alligevel nogle ting, der kan være værd at overveje, inden du kaster dig ud i at købe en outdoor-kaffemaskine eller perkolator – som du selvfølgelig også kan bruge til te.

Er du til klassisk filterkaffe eller perkolator-kaffe?

Først og fremmest skal du bestemme dig for, hvilken type kaffebrygger du er ude efter. Her er der i bund og grund tale om en smagssag, da forskellige modeller er kendt for at producere forskelligt smagende kaffe.

Gode bud på en klassisk outdoor-kaffebrygger til dig kunne derfor f.eks. være en klassisk kaffemaskine med filter eller en såkaldt perkolatorbrygger. Afhængig af, hvilken type kaffe du foretrækker, giver den ene muligvis bedre mening for dig end den anden.

Men hvad er en perkolator? Det er ikke sikkert, du har hørt udtrykket før, men det er et populært valg til kaffebrygning i naturen. En perkolatorbrygger består af to adskilte rum – et til vandet og et til din medbragte te eller kaffe. Under kogningen strømmer vandet således igennem kaffen eller teen ad flere omgange. Jo længere du lader vandet cirkulære, eller perkolere, på denne måde, jo stærkere i smagen bliver din varme drik.

Med en perkolator kan du altså let brygge din kaffe eller te lige præcis så kraftig, som du kan lide den, og vælger du den type, er der ingen grund til at pakke kaffefiltre. Perkolator-kaffe er kendt for at være yderst aromatisk, fyldig og kraftig i smagen. Kaffe fra en filterkaffemaskine derimod har en mildere, renere kaffesmag, der for de fleste vil være mere velkendt.

Hvordan vil du brygge din te og kaffe?

Når du skal vælge den rigtige perkolator eller outdoor-kaffemaskine til at dække dine behov, skal du selvfølgelig også overveje, om du helst vil brygge kaffe over bål eller f.eks. bruge en sprit- eller sprittabletbrænder. Alt efter hvilket materiale din maskine er fremstillet af, skal de nemlig bruges forskelligt.

Nogle te- og kaffebryggere kan tåle at blive opvarmet direkte på lune kul eller gløder eller hængt op over bålets åbne ild, mens andre skal stilles på en stegeplade eller varmes op ved hjælp af fast brændsel som sprittabletter. Nogle maskiner til outdoor-kaffe kommer endda med deres eget stativ.

Tænk over, hvad du normalt har med af udstyr på vandreture eller andre ture med overnatning, og hvordan de forskellige typer outdoor-kaffemaskiner passer til det.

Hvor mange skal du brygge til?

En tredje vigtig ting at overveje, når du skal vælge, hvilken te- og kaffebrygger du skal udvide din samling af grej med, er, hvor mange du regner med at skulle brygge varme drikke til. Din perkolator eller maskines kapacitet har meget at sige for, hvor mange kopper kaffe eller te, du kan brygge ad gangen. Dens kapacitet spiller selvfølgelig også ind i forhold til, hvor tung selve din maskine eller perkolator er, og hvor meget den derfor fylder i din oppakning.

For eksempel kan en Esbit kaffemaskine i rustfrit stål brygge 200 ml kaffe ad gangen, som svarer til cirka to kopper kaffe. En typisk te- og kaffe-perkolator kan brygge lidt mere end en liter ad gangen, som svarer til 9 kopper kaffe. Der er stor forskel på de to mængder, og hvad du har behov for, kommer meget an på den tur, du er på. Overvej blandt andet: Hvor mange er afsted? Hvor meget skal der være plads til i oppakningen? Hvor meget vægt kan du have med?

Find andet tilbehør til te og kaffe i det fri

Når du har brygget din outdoor-kaffe eller -te, er det selvfølgelig vigtigt, at du har noget at drikke den af! Heldigvis har vi et stort udvalg af termokrus og -kopper, så du kan nyde din varme, friskbryggede kaffe eller te. Vælger du et af rustfrit stål, er du sikker på, at du kan drikke både te og kaffe af samme kop, da det holdbare materiale ikke optager hverken smag eller duft.

Hvis du har for vane at brygge rigelige mængder te eller kaffe, kan det give god mening at investere i en smart termokande, der kan holde din kaffe eller te varm i mange timer. Vælger du en med en eller flere integrerede kopper, kan du endda dele ud af de gyldne dråber, hvis I er flere på tur!