Kedler

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Kedel til gas og bål  – et musthave tilbehør

Nyd en god kop te eller kaffe, hvor udsigten er allerbedst! Med vores udvalg af kedler til både indendørs og udendørs brug behøver du ikke undvære din morgenkaffe eller -te, når du er på camping eller vandretur.

Vi har kedler til bål, kogesæt og gas, så du altid kan sætte vand over, hvis du skulle få lyst til en varm drik, lige meget hvilken varmekilde du har at gøre godt med. Læs med nedenunder, hvor vi har lavet en lille oversigt over, hvad du skal tage med i dine overvejelser, så du kan vælge den rigtige kedel til gas og bål til dine behov.

Hurtige varme drikke og vand til madlavning

En kedel er et musthave-udstyr for alle camping- og vandretursentusiaster. Den gør det nemt og hurtigt at opvarme vand i den fri natur over den varmekilde, du har med i oppakningen. Uanset om det er til madlavning, tilberedning af varme drikke, opvask eller desinficering af vand, er det et praktisk tilbehør at have med sig, så du altid har mulighed for at få varmt vand.

Du kan finde en anvendelig, kvalitetsrig kedel til gas eller bål fra mærker som Petromax, Esbit og Muurikka, og vi har både forskellige teknologier, størrelser og materialer i vores sortiment, så du kan finde lige den kedel, der passer bedst til dig.

Hvordan vælger jeg den rigtige kedel til gas og bål?

Men hvordan vælger du den rigtige kedel med de mange muligheder at vælge imellem? Du skal tænke over, hvad du skal bruge den til, og overveje både materiale, kapacitet og varmekilde. Skal kedlen for eksempel bruges til vandreture, er det vigtigt, du vælger en, som er nem at transportere og ikke fylder meget, men skal den med på campingtur i bil, kan du tillade dig lidt mere i forhold til vægt og volumen.

Bliv klogere på dit valg her, når vi ser nærmere på materiale, kapacitet og varmekilde nedenunder.

Materiale

Kedler fås typisk i rustfrit stål, aluminium og titanium. Kedler, som er fremstillet i rustfrit stål, er blandt de mest populære, da materialet er meget stabilt og kan anvendes til gas og over bål eller åben flamme fra et kogesæt. Rustfri stål har dog en forholdsvis lav varmeledningsevne, og det tager derfor længere tid at varme vand op. Til gengæld er det et prisvenligt materiale, som er meget holdbart, og det er derfor et populært valg til en kedel til gas, bål osv.

Til sammenligning har aluminium og titanium en forholdsvis høj varmeledningsevne, hvorfor vandet opvarmes hurtigere. Kedler lavet i aluminium og titanium er ofte også meget lette og kan derfor nemt opbevares i en rygsæk. I nogle tilfælde vil aluminium være anodiseret for at styrke metallet mod korrosion og påvirkning af lys og væsker, hvilket er med til at gøre kedlerne mere holdbare og stabile.

Kapacitet

Vi har et bredt sortiment af kedler til vandring og friluftslivet i forskellige størrelser. Når du skal købe en kedel til gas eller bål, bør du derfor overveje, hvor meget plads du har til at transportere kedlen, og om du er afsted alene eller sammen med andre.

Hvis du for eksempel selv er på udflugt, kan du nøjes med en kedel, som har en kapacitet på 0,5L eller 0,6L. det giver mulighed for at koge vand til et par kopper kaffe eller mad. Er du derimod sammen med venner og familie, vil en kapacitet på 1,2L og opefter egne sig bedre. Dog vil en mindre kedel også være tilstrækkelig, hvis vandet alene skal bruges til at koge vand til te og kaffe. Materialet spiller her selvfølgelig også en afgørende rolle alt efter, hvor meget plads du har til rådighed, da for eksempel aluminium er lettere end stål, og en større aluminiumskedel derfor ikke vejer nær så meget i rygsækken end en mindre stålkedel.

Varmekilde

Før du vælger en kedel, skal du overveje, hvor den skal bruges, og om du har adgang til gas, et kogesæt med sprit eller sprittabletter, eller om du selv skal starte et bål. Vær opmærksom på, om modellen, du vælger, kan holde til at komme i kontakt med gas og ild.

Har du for eksempel brug for en kedel til gas, vil en elkedel i rustfri stål være en god løsning. De fleste kedler i rustfri stål kan også bruges over bål, da materialet er robust og ikke smelter, når kedlen kommer i kontakt med åben ild, et gasblus eller en åben flamme fra et kogesæt. Tjek altid de specifikke anbefalinger for produktet for at være sikker på, hvilke varmekilder de egner sig til.