Muurikka

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Muurikka – få mere ud af madlavningen og samværet

Muurikka har været et kendt mærke i Finland gennem flere årtier. Og heldigvis er det et internationalt mærke, som vi også kan få glæde af her i Danmark. Muurikka har et omfattende udvalg af udstyr og tilbehør til udendørs madlavning over bål, gasovn eller i en af deres populære røgeovne.

Det er heller ikke uden grund, at Muurikkas motto er “Brings people together” – for samværet er nemlig lige det, de forskellige Muurikka grill, ovne og andre produkter lægger op til. Det er højkvalitetsprodukter med en lang levetid, der er lavet til at være del af den hyggelige stemning ved udendørs madlavning.

Alsidig brug af dine Muurikka produkter

Den hyggelige stemning kommer i mange størrelser og former – du kan finde Muurikka pander, grill og andet til både store og små selskaber, så du aldrig begrænser det gode samvær og madlavningen.

Du finder blandt andet forskellige størrelser på grill og bålfade, så du kan vælge en, der passer til antallet af personer, der skal bruge det. Ved du for eksempel, at du oftest kun skal lave mad til op til fire personer, kan du vælge en Muurikka stegeflade på 58 cm, mens en Muurikka 100 Original er perfekt til op til 10 personer. Det forskellige tilbehør findes også i flere størrelser, så du for eksempel kan bruge en Muurikka paella 70 cm eller en wok til et bålfad i samme eller en større størrelse.

Vælg mellem bål, gasovne og elektriske ovne

Der er lidt for alle i sortimentet af Muurikka madlavningsudstyr. Foretrækker du at lave mad over åben ild, kan du vælge et bålfad eller lave et bål direkte på jordbunden og for eksempel bruge en af de smarte Muurikka grillkurve til madlavningen – så stikker du bare risten direkte ind i eller over bålet eller lægger den på de varme gløder med grøntsager eller kød mellem de to riste.

Leder du efter en decideret grill eller ovn, er du også kommet til det rette sted: Muurikka har nemlig en masse madlavningsmuligheder som den velkendte Muurikka røgeovn, elgrill, Tundra Grill® eller en kulgrill til camping eller picnic. Til de forskellige grill og ovne er der masser af tilbehør, der gør din madlavningsoplevelse endnu bedre. Brug en Muurikka pizzasten på din grill eller brug en almindelig grillpande til at stege kød og grønt med de karakteristiske grillstriber.

Tundra Grill®-ildsteder

Den særlige Muurikka Tundra Grill® er ideel til baghaven eller sommerhuset, hvor den med fordel både kan anvendes til madlavning og hygge omkring et varmt, buldrende bål. Den første Tundra Grill blev lanceret i 1993, og ideen var at skabe et ildsted i hjemmet, hvor man kunne tilberede mad og hygge i varmen. Med tiden er den helt enkle, originale model blevet udviklet til en multifunktionel grill, som du kan bruge med både kul og brænde.

Alle Tundra Grill-ildsteder er lavet af finsk stål, som er holdbart og tykt, hvilket sikrer en lang levetid for produktet. Desuden er de pulverbelagte, så de kan modstå høje temperaturer, voldsomme temperaturskift og skiftende vejrforhold. Du kan købe forskelligt tilbehør til din Tundra Grill som en vindbeskytter, et spydsæt til lækre grillspyd og en grillrist i et eller to lag, hvor du kan lægge blandt andet kød, grøntsager og brød på.

Muurikka bålpladser

Den runde Muurikka bålplads – eller nærmere bålfad – er lavet specielt til det omskiftelige og hårde nordiske vejr. Tænd bål i det dybe fad og nyd flammerne, eller læg en grillrist eller lignende over det for at tilberede mad over bål. Du kan både bruge kul og brænde. En Muurikka bålplads kan modstå høje temperaturer og kommer i to forskellige stålkvaliteter og størrelser. De to stålkvaliteter er almindeligt stål og det særlige COR-TEN®-stål.

Muurikka bålpladsen i almindeligt stål bliver ved med at have den mørke stålnuance, hvis du giver den den nødvendige vedligeholdelse og beskyttelse mod vejret. Ellers kan der med tiden komme lidt rust i overfladen, men det er ikke noget, der påvirker bålpladsens præstationsevne – du skal stadig bare fyre op for brændet eller kullet og nyde en god aften.

En Muurikka COR-TEN®-bålplads får en charmerende, stilfuld rustfarve med tiden. Som almindeligt blødt stål begynder COR-TEN®-stål at oxidere, når det udsættes for en blanding af tørt og fugtigt vejr. Den oxiderede overflade laver et tykt patinalag og får bålpladsen til langsomt at skifte farve fra år til år. Hele processen skaber et mørkebrunt lag af rust, som giver produktet en længere levetid. Det særlige stål er rusttrægt og vejrbestandigt og kræver stort set ingen vedligeholdelse.

Muurikka røgeovn

Der findes både elektriske rygeovne og en rygeovn til gas, bål eller grill. Det giver dig flere muligheder for at vælge en model, der passer til den måde, du ønsker at bruge ovnen på.

Den klassiske elektriske Muurikka røgeovn stammer fra 1999 og er kendetegnet ved den velkendte høje kvalitet og brugervenlighed, der er gennemgående for alle Muurikka produkter. Den er nem at tage med på tur, for eksempel hvis du vil ryge en friskfanget fisk, så snart du kommer tilbage til campingvognen, sommerhuset eller et andet sted med el. En elektrisk Muurikka røgeovn er klar til brug med det samme, og det eneste du skal bruge, er røgeflis, en stikkontakt og noget lækkert mad at ryge.

Rygeovnen uden elektrisk tilslutning kan komme direkte på et bål, bruges med et gasblus eller over kul. Den har smarte ben, som du kan bruge, hvis den skal stå over åben ild – alternativt kan du bruge store sten til at støtte ovnen. Muurikka Outdoor Smoker har desuden vundet prisen Scandinavian Outdoor Award, der gives til nye og innovative campingprodukter. Juryen beskrev ovnen som det perfekte valg, hvis du elsker at ryge fisk, kød eller grøntsager på en vandretur eller campingtur. Den kompakte størrelse og lave vægt gør den også nem at have med i oppakningen.

Muurikka sommerkøkken og picnicgrill

Et Nokkela sommerkøkken er en god tilføjelse til dit grill- eller udendørs madlavningsområde. Det giver dig god plads til madlavning i en ordentlig arbejdshøjde. Sommerkøkkenet er nemlig lavet til, at du kan placere en grill på det – for eksempel din Muurikka røgeovn, en gasgrill eller måske bare et gasblus eller en kulgrill.

En Muurikka picnicgrill er netop sådan en grill, du kan bruge til både kul, træ og trækviste, og som du kan vælge at stille i et sommerkøkken, hvis du ikke har den med på tur. Grillen er let og kompakt og nem at transportere i den medfølgende bærepose.

Alt du har brug for til udendørs madlavning:

Termokrus og termokopperTermoflasker og termokanderDrikkedunkeTermomadkasserStormkøkkenerHultafors økserGerber kniveGerber multi-toolsEsbitPetromaxGerberHultaforsOutdoor Edge