Skovmandsjakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Skovmandsjakker til outdoor-aktiviteter

Hvis du godt kan lide de letgenkendelige skovmandsskjorter med deres ternede mønster, er en skovmandsjakke et oplagt valg til de koldere måneder, hvor du har brug for mere varme og isolering, end en skjorte kan give dig.

En skovmandsjakke er en type jakke, der oprindeligt blev brugt af skovhuggere og skovarbejdere i det 19. og 20. århundrede på grund af deres varme og slidstyrke. Da de er designet til at blive brugt udendørs, er de typisk lavet af kraftige materialer, der netop kan modstå slid og slitage. Samtidigt har de ofte en lidt løs pasform for at give bevægelsesfrihed til at svinge øksen.

En skovmandsjakke har typisk lange ærmer og en krave, der holder din halsregion varm. Nogle modeller har også en hætte, der kan beskytte dit hoved mod lave temperaturer, vind og nedbør. Derfor kan den være en god overgangsjakke i efteråret eller foråret, når vejret er køligt, men ikke så koldt, at der er brug for en tung vinterjakke. En skovmandsjakke kan give en ekstra varme, samtidig med at den er let og åndbar, hvilket er perfekt til skiftende temperaturer.

Når det er blevet rigtig koldt i vejret, kan en skovmandsjakke fungere som et mellemlag, når du har brug for ekstra varme under din vind- og vandtætte skaljakke. Skovmandsjakker kan give ekstra isolering og varme til din krop, når du er ude i det kolde vejr, og kan altså bruges som et ekstra lag i din påklædning.

En praktisk ternet jakke af gode materialer

En typisk skovmandsjakke er, ligesom skjorterne, lavet af flonel, der er en let, men tyk og varm stoftype, der er lavet af bomuld, uld eller syntetiske fibre. Bomuldsvarianterne kaldes typisk flonel, mens de der indeholder uld ofte kaldes flannel eller uldflonel.

Materialet er typisk kendt for sit karakteristiske lodne udseende og bløde overflade. Det kan dog fremstilles i mange forskellige farver og mønstre, og det kan faktisk have en glat eller børstet overflade. Den børstede overflade giver en ekstra blød og lodden følelse, mens den glatte overflade er mere holdbar og velegnet til tøj, der kræver mere slidstyrke.

Flonel er især populært til beklædningsgenstande til vinter og efterår, da det kan give en ekstra varme og komfort til din garderobe. Særligt flannel/uldflonel er populært, da uld, som bekendt, har en god isoleringsevne og er svedtransporterende.

Skovmandsjakke med for

Nogle skovmandsjakker er foret med varmere materialer, der kan holde dig varm i koldt vejr. Et populært materialevalg er fleece. Fleece er et syntetisk materiale, der er blødt og varmt. Det er en populær type foring til skovmandsjakker, da det giver ekstra isolering i koldt vejr, da det hjælper med at holde på din kropsvarme. Materialet er samtidigt let, hvilket gør, at en skovmandsjakke med for af fleece er dejligt let at have på. I for til skovmandsjakker vil man ofte også finde polyester, der er let, holdbart og modstandsdygtigt, både overfor slid og gentagen vask.

En foret skovmandsjakke, også kendt som en termoskovmandsjakke, er et oplagt valg for outdoor-entusiaster, der gerne vil holde sig varme, når de f.eks. er ude at fiske, vandre eller på jagt. Skovmandsjakker med for er dog også oplagte til almindelig hverdagsbrug, hvis du synes om deres klassiske udtryk. En skovmandsjakke kan nemlig sagtens bruges som almindeligt overtøj til køligt og koldt vejr, og du kan f.eks. nyde en gåtur med hunden i din forede skovmandsjakke.

Vælg den rigtige jakke og få mest ud af din skovmandsjakke

At vælge den rigtige skovmandsjakke er afgørende for din komfort og selvfølgelig, om du får brugt den. Når du har vurderet om din nye jakke skal være med eller uden for. Er der en række andre praktiske funktioner og designvalg, du kan overveje. Dem vil vi tage dig igennem nu.

Skovmandsjakker til dame og herre

Nogle mærker laver skovmandsjakker specielt til damer, der er skåret og designet til at passe til dem. Kvinders skovmandsjakker kan have en mere tætsiddende pasform og være lidt kortere i længden end skovmandsjakker til mænd.

Derudover kan en skovmandsjakke til kvinder også have ekstra designfunktioner, der er mere feminint udseende, såsom farverige accenter eller print, der giver jakken et andet udtryk. Generelt har skovmandsjakker dog en tidløs stil og er kendt for at være et alsidigt og holdbart stykke overtøj, der kan bæres af både mænd og kvinder.

Praktiske skovmandsjakker med hætte

En hætte kan tjene flere formål, og ved at vælge en skovmandsjakke med hætte får du et praktisk stykke overtøj. En hætte kan nemlig give ekstra beskyttelse mod vind, regn, sne og kulde, og hjælpe med at holde hoved og ansigt tørt og varmt i dårligt vejr. Hvis du arbejder eller bevæger dig rundt i skoven eller naturen, kan en hætte på din jakke desuden hjælpe med at beskytte dit hoved mod skarpe grene, blade og andre potentielle farer.

Fordele ved at vælge en skovmandsjakke med lynlås

Der er en del fordele ved at vælge en skovmandsjakke, der har lynlås. Den første fordel, vi vil nævne her, er, at det er praktisk. En lynlås gør det nemlig nemt at tage jakken af og på, især når du har handsker på eller befinder dig i en situation, hvor du har brug for at fjerne jakken hurtigt.

Når du har en lynlås på din skovmandsjakke, kan du også nemt justere ventilationen og varmen i din jakke ved at lyne op eller ned efter behov. Omvendt kan en lynlås også bidrage til at holde vind ude og holde på varmen, hvilket er særligt vigtigt i koldt eller blæsende vejr. En sidste fordel ved en lynlåsjakke er, at du får hurtig og nem adgang til eventuelle inderlommer i jakken eller på det trøjen, du har på indenunder.

Ternede jakker i forskellige farver

Selvom alle skovmandsjakker har deres ternede design til fælles, er der forskel på deres farve. Du kan f.eks. vælge en smart og iøjnefaldende skovmandsjakke i rød, hvis du gerne vil være sikker på at andre kan se dig, f.eks. i trafikken. Eller du kan vælge en skovmandsjakke i en mere neutral tone som grøn, mørkeblå eller grå. Skovmandsjakker i disse farvetoner falder bedre i et med omgivelserne i naturen, hvilket kan være en fordel, hvis du gerne vil bruge din nye skovmandsjakke til jagt eller kan lide at observere dyrelivet i naturen.

En ternet jakke er et godt valg til alle, der kan lide mønstre og kraftige farver. En jakke i skovmandsmønster får nemlig bæreren til at skille sig ud på en god måde. En skovmandsjakke kan altså være et “fashion statement”, der gør det nemt for jakkens ejer at genkende sin egen jakke, når de er ude blandt andre, og der hænger mange forskellige jakker på knagerækken.