Vintertelte

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Vintertelte til teltture året rundt

Du kender naturligvis udtrykket “der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning”, og det samme gælder faktisk telte. Med det rette udstyr kan du nemlig sagtens sove i telt om vinteren. Det kræver dog, at du investerer i et vintertelt, der også til tider kaldes et 4-sæsons telt. Grunden til, at det kaldes det er, at du kan bruge det til alle årets fire sæsoner, da inderteltet har en bedre isoleringsevne end et 3-sæsons telt. Med sådan et telt kan du altså snildt tage på vintertur eller camping i det sene efterår.

I vores udvalg af vintertelte har vi modeller, der passer til 1-10 personer, alt efter hvor meget plads, du og dine teltvenner gerne vil have, og hvor meget oppakning I har med jer. For at du kan vælge det helt rette vintertelt og få glæde af det i mange år, vil vi nedenfor gennemgå nogle af teltenes særlig egenskaber.

Smarte oppustelige modeller

Hvis du også har kigget på nogle af vores andre telttyper, har du muligvis opdaget, at vores vintertelte faktisk har et stort overlap med vores innovative oppustelige telte. Oppustelige modeller har i stedet for almindelige teltstænger stangagtige luftkanaler, der skaber en solid og stabil rammekonstruktion. Overlappet mellem de to telttyper skyldes, at den stabile konstruktion er perfekt til vinterhalvåret, hvor det typisk blæser mere. Fordi vinterteltene ikke har nogle stænger, der kan bukke under for vintervejrets vind, er de utroligt slidstærke.

En anden fordel ved et oppusteligt vintertelt er, at det er enormt hurtigt at sætte op. Noget der kan være rart, når det er koldt udenfor, og du gerne vil have styr på lejren hurtigt. Da teltet pustes op med en pumpe, skal du heller ikke bruge samme fingerfærdighed som ved et almindeligt telt med stænger og teltdug – det er ret praktisk, når du er iført tykke vinterhandsker. Fordi et oppusteligt 4-sæsons telt er let at sætte op, kræver det ikke meget energi, hvilket er ideelt på ekspeditioner i hårde vejrforhold.

Velvalgte materialer og smart design

Et telt til vinterbrug skal naturligvis kunne holde til lidt af hvert. Derfor er de typisk også lavet af materialer som polyester, ripstop og nylon. Materialerne er meget holdbare og slidstærke. De er også naturligt åndbare, flammehæmmende og vandafvisende, og med en god PU-belægning bliver de helt vandtætte. De smarte syntetiske materialer er også utroligt lette, hvorfor du sagtens kan finde et vintertelt, der er letvægt og nemt at transportere.

Vinterteltene i vores udvalg er lavet i et såkaldt geodætisk kuppeldesign. Iglo- eller kuppeltelte er generelt rigtig gode til at modstå vind og vejr og er derfor mere modstandsdygtige overfor slid. Telttypen er derfor et fremragende valg til et vintertelt, der kan blive udsat for både storm og kraftig nedbør.

Andre gode features, du kan kigge efter, inkluderer:

  • Meshpaneler for ventilation (vintertelte kan nemlig være lidt mindre åndbare end 1-, 2- og 3-sæsons telte, fordi de isolerer bedre)
  • Flerlags dør med mulighed for justerbar ventilation
  • Flere indgange (særligt vigtigt, hvis I er mange, der skal på vintertur)
  • Justerbar højde
  • Opbevaringsmuligheder (f.eks. aftagelige hylder)
  • Medfølgende sneskærm.

Vores bedste råd er at vælge et vintertelt, der har netop de features, du synes er nyttige. På den måde får du nemlig en bedre oplevelse ude i den smukke vinternatur, så du får lyst til at tage afsted igen og igen – gentagen brug er lig med en god investering, hvilket er særligt vigtigt, når du er ude at bruge mange penge på et avanceret vintertelt.

Gør dig klar til at sove i telt om vinteren

Når du har fået valgt dig et vintertelt, vil vi også anbefale at tage et kig på vores isolerende vintersoveposer og forskellige liggeunderlag, hvor vi anbefaler en R-værdi på 4-5, hvis der er tale om en mild vinter, eller mellem 6 og 10, hvis det skal kunne holde til kolde eller ekstreme vinterforhold. Hvis der skal skrues ekstrameget op for komforten, har vi også varme outdoor-tæpper og smarte selvoppustelige hovedpuder, der kan gøre nætterne i dit nye vintertelt endnu federe.