5-6 personers telte

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Rummelige 5-6-personers telte til hele familien

Der er ikke meget, der er hyggeligere end at overnatte i naturen sammen med sin familie eller venner. Hvad end det er en flerdages campingtur eller en enkelt nat i haven, vil det altid være en helt særlig oplevelse at sove sammen under åben himmel.

For at skabe de bedste rammer for en hyggelig og komfortabel nat, skal du naturligvis bruge noget udstyr. Udover et komfortabelt liggeunderlag og en varm sovepose, skal du bruge et godt og stabilt familietelt, hvor hele flokken kan samles for at hygge, når mørket falder på eller vejret skifter.

Vi har udvalgt en bred vifte af rummelige og praktiske 5-6-personers telte fra populære brands som Trespass, Helsport og Heimplanet. Et 5-6-personers telt er rummelige nok til både små og store familier, hvilket gør dem oplagte til familieture og camping med større grupper.

Alle teltene er funktionelle og vejrbestandige, så du er sikret den bedste kvalitet, når du køber et 5- eller 6-personers telt hos os.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Ikke mange er klar over, at et 6 mands telt ikke altid er stort nok til 6 personer. Når et telt er angivet som et 6-personers telt, betyder det, at der er plads til 6 liggeunderlag i standard størrelse (50 x 183 cm). Det vil altså sige, at et 6-personers telt ikke har plads nok til 6 luksuriøse luftmadrasser, 6 voksne personer og 6 store rygsække i sovekabinen. I hvert fald ikke, hvis du gerne vil undgå at ligge meget tæt.

Er I 5 personer, som har brug for mere plads til store liggeunderlag eller oppakning, bør du altså vælge et 6 mands telt. Omvendt hvis I ikke har noget imod at ligge side om side, og rygsækkene kan være i forteltet, er det nok ikke nødvendigt med den ekstra plads. I det tilfælde vil et 5 mands telt passe fint.

Det er klart, at hvis du vælger et telt til 6 personer fremfor et 5-personers telt, vil vægten øges. Derfor må du gøre op med dig selv om komfort eller vægt er det vigtigste i dit tilfælde.

Hvis et telt til 5 personer måske i virkeligheden er for stort til dine behov, kan du tage et kig på vores udvalg af 1-2-personers telte eller 3-4-personers telte.

Vælg mellem flere telttyper

Her på siden finder du 5-6-personers telte i forskellige designs. Tunneltelte, tipitelte, kuppeltelte og endda telte med oppustelig luftramme. Der er mange telttyper at vælge imellem og hver type har sin fordel.

For eksempel er kuppeltelte kendte for deres rummelige, runde form, der giver maksimal plads i opholdsrummet og de stejle sider, som får vand til at prelle af, når det regner. På den anden side vil et telt med oppustelig ramme veje væsentligt mindre end et telt, der bruger teltstænger, men det kræver samtidig at du medbringer en pumpe i bagagen.

Typerne varierer i pris, så du kan vælge mellem billige telte til 6 personer og de lidt dyrere. Du kan læse mere om de forskellige telttyper på den side, der har vores samlede udvalg af telte, og blive klog på, hvilken der passer bedst til dig.

Opdelte kabiner kan være en fordel

De fleste 5-6-personers telte kan opdeles, så de har separate sovekabiner enten ved siden af hinanden eller i hver sin ende af teltet. I mange tilfælde kan dette være en fordel, for eksempel, hvis forældre og børn gerne vil sove hver for sig, eller hvis familiens teenager har brug for lidt privatliv.

Derudover er de opdelte sovekabiner praktiske i forhold til isolering og varmeeffektivitet, da små rum tager kortere tid om at varme op. Desuden kan du altid fjerne sovekabinerne igen, hvis du har brug for mere plads i fællesarealet af dit 5-6-personers telt.

Husk ventilationen

Når I sover mange sammen, bliver det ekstravigtigt med et 5-6-personers telt med god ventilation. De fleste 5-6-personers telte har ventilationsåbninger eller netpaneler, der tillader luft at passere gennem teltet, samtidig med at de holder insekter ude. Åbningerne kan være placeret i toppen, siderne eller bunden af teltet. Jo flere ventilationsåbninger et telt har, desto bedre vil luftcirkulationen være. Andre telte har netdøre eller -vinduer, der kan åbnes og lukkes uafhængigt af den ydre dør eller vindue

Højden og formen på et 5-6-personers telt påvirker også ventilationen. Et telt med en højere profil og stejlere vægge giver bedre luftcirkulation, da varm luft stiger opad og trækker frisk luft ind i teltet. Kuppel- og tunneltelte har derfor ofte bedre luftcirkulation. Dobbeltlagstelte tilbyder ofte bedre ventilation end enkeltlagstelte. Mellemrummet mellem det indre telt og det ydre telt tillader nemlig luft at cirkulere og hjælper med at reducere kondens.

Find telte, sovegrej og meget mere på Friluft.dk

Hvis du har prøvet at overnatte i naturen, ved du hvor vigtigt det er med det rette udstyr, hvis du skal have en chance for at vågne op næste dag og føle dig udhvilet. På Friluft.dk har vi samlet alt det sovegrej, du har brug for, for at sikre en komfortabel nattesøvn i det fri.

Her finder du et bredt udvalg af telte, soveposer, liggeunderlag, puder, tæpper og endda hængekøjer – så der er god mulighed for at finde lige det, du står og mangler, hvad end du skal på camping, vandretur, festival eller noget helt fjerde.

Har du brug for hjælp til at finde frem til det rette telt eller andet outdoor-udstyr, er du altid velkommen til at skrive til os på chatten eller info@friluft.dk. Vi sidder klar alle hverdage mellem klokken 9 og 16 til at besvare henvendelser. Du kan også skrive til dig op til vores nyhedsbrev, så du kan høre om nyheder, udsalg og tilbud her på siden.