Hybridjakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Smarte hybridjakker til outdoor

En hybridjakke er en type jakke, der kombinerer forskellige materialer og teknologier for at skabe en alsidig og effektiv jakke til friluftsliv og udendørsaktiviteter. Denne type jakke er kendt som “hybrid”, netop fordi den er sammensat af flere forskellige materialer og teknologier for at udnytte de bedste egenskaber fra hver enkelt.

Hybridjakker består derfor ofte af:

  • softshell-materialer, der er åndbare og fleksible og derfor giver god bevægelsesfrihed
  • hardshell-materialer, der er mere vandafvisende og slidstærke
  • syntetiske fibre, der er lette, åndbare og tørre hurtigt
  • samt naturlige fibre som uld, der er åndbart, isolerende og temperaturregulerende.

I varmere modeller vil der typisk også være brugt enten ægte dun eller kunstige dun. Kombinationen af materialer skaber jakker, der både er lette, åndbare, fleksible, varme og vandafvisende, hvilket gør den velegnet til aktiviteter i forskellige og ikke mindst omskiftelige vejrforhold.

Hybridjakker til herre og dame

Ligesom mange andre jakketyper, som f.eks. praktiske jagtjakker, laver man både hybridjakker til dame og herre. Den mest markante forskel er oftest pasformen. En hybridjakke til dame er nemlig ofte designet med en mere figursyet, kropsnær pasform, der snævrer ind ved taljen, mens hybridjakker til herre af samme type typisk har en mere rummelig pasform. Derudover kan der også være forskel på farver og design.

De fleste hybridjakker i vores sortiment er modeller fra anerkendte mærker som DeerhunterCarinthiaNorthern Hunting og Ulvang, som har et klassisk udtryk med nedtonede farver som grøn/armygrøn, brun, grå og mørkeblå. Hybridjakker i neutrale farver er et godt valg for de fleste outdoor-mennesker, da såkaldte pangfarver kan komme til at virke lidt voldsomme blandt naturens mere afdæmpede nuancer. En hybridjakke med et mere neutralt look, gør det muligt at bruge den til aktiviteter, hvor det er en fordel at falde lidt mere i et med dine omgivelser, det kunne f.eks. være i forbindelse med jagt eller observation af fugle.

Vælg den rigtige hybridjakke

Hybridjakker kan nemlig bruges til en bred vifte af friluftsaktiviteter, herunder vandreture, klatring, skiløb, mountainbiking og jagt. De er dog også velegnede til dagligdagsbrug, da de er alsidige og kan bruges i forskellige vejrforhold.

Når du skal vælge en hybridjakke, er det vigtigt at overveje, hvad du vil bruge jakken til. Hvis du primært vil bruge jakken til aktiviteter i regnvejr, bør man vælge en jakke med en hårdere skalkonstruktion og en højere vandtæthed. Hvis du derimod skal bruge jakken til aktiviteter, hvor bevægelsesfrihed er vigtigere end vandtæthed, bør du vælge en jakke med en blødere softshell- eller uldkonstruktion. Du kan også overveje, om du er ude efter en jakke med features som mange lommer, en aftagelig hætte eller et elastisk kantbånd.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en hybridjakke?

En hybridjakke er en jakke lavet af flere forskellige materialer og teknologier for at skabe en let og åndbar jakke, der samtidigt kan holde dig varm og tør, mens du er aktiv udenfor. De kan ofte kendes på deres karakteristiske udseende med et isolerende overkropspanel lavet af ét materiale og fleksible ærmer med masser af bevægelsesfrihed lavet af et andet. Denne kontrast er både praktisk og pæn.

Er en hybridjakke vandafvisende?

De fleste hybridjakker er vandafvisende, men det afhænger af de materialer, som jakken er lavet af, og dens specifikke design. Hybridjakker kan være sammensat af forskellige materialer, herunder vandafvisende materialer som GORE-TEX eller andre teknologier, der giver en vis grad af vandafvisning. Dog skal det bemærkes, at hybridjakker normalt ikke er lige så vandafvisende som fuldt vandtætte jakker, som er designet specifikt til at beskytte mod kraftig regn eller sne. Hybridjakker er typisk mere velegnede til aktiviteter, hvor bevægelsesfrihed og åndbarhed er vigtigere end vandtæthed.

Hvilken farve hybridjakke skal jeg vælge?

Hybridjakker fås i mange forskellige farver, og hvilken farve hybridjakke, du skal vælge, kommer helt an på dine personlige præferencer. Nogle praktiske hensyn kan dog være relevante at overveje. Hvis du går på jagt eller holder af at observere dyreliv, kan du måske f.eks. have mest glæde af en jakke i naturfarver, så du falder mere i et med dine omgivelser. Omvendt hvis du gerne vil ses i f.eks. trafikken, kan en kraftigere farve være at foretrække.